Kontinuitet u uredu načelnika: Bojan Simonič glasovima građana nadjačao Božidara Spasojevića @ Lovran

Bojan Simonič i Toni Družeta

Prvi donosimo preliminarne i neslužbene procjene rezultata drugog kruga izbora za (grado)načelnike na liburnijskom području. Službene rezultate donosimo iza ponoći, a detaljnije analize sutra i tijekom narednog tjedna.

Lovran – Bojan Simonič novi je načelnik Općine Lovran, jer je u drugom krugu dobio veći broj glasova od suparnika Božidara Spasojevića. Već i prije drugog kruga izbora jasno je bilo da Lovrance čeka promjena u uredu načelnika, jer dosadašnji ”šef” Općine Alan Sanković odlučio je napustiti tu poziciju, a Lovranci su se odlučili za kontinuitet pa su na njegovo mjesto izabrali njegovog stranačkog kolegu iz Akcije mladih (kojeg su podržali Liburnijska stranka i HNS) Bojana Simoniča.

Simonič je prednost pred Spasojevićem ostvario već u prvom krugu, a u drugom je potvrdio raspoloženje Lovranaca, koji su mu dali ukupno 664 glasova. Nasuprot tome, Spasojević je osvojio ukupno 576 glasova.

Prema neslužbenim informacijama, Simonič će imati i nešto ”lagodniju” poziciju od Sankovića, jer bi već u startu mandata trebao krenuti uz podršku većine članova Općinskog vijeća.

Davor Žic / PodUčkun.net