Korisni savjeti za stanovanje

stanariOpatija – Jučer je u Gradskoj vijećnici predstavljen priručnik za kvalitetno stanovanje u urbanoj sredini pod nazivom ‘’Korisni savjeti za stanovanje’’.
Priručnik su predstavili autor i predstavnik Udruge stanara suvlasnika stambenih zgrada Milan Jokić, predstavnik Primorsko goranske županije Zlatko Mihelec, zamjenica gradonačelnika Grada Opatije Marina Gašparić, predstavnica Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo mr.sc. Đana Pahor, te tajnik Vatrogasne zajednice PGŽ Nikola Tramontana. Projekt je pokrenula Udruga stanara 2003. godine s ciljem upoznavanja što većeg broja građana sa njihovim pravima i obvezama i unapređenjem zajedničkog života.
– Grad Opatija nosi titulu Zdravog grada, a jedan od kriterija koji za dobivanje prestižne titule je i zdravo i humano stanovanje, istaknula je zamjenica gradonačelnika Grada Opatije Marina Gašparić.
Predstavnica Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo mr.sc. Đana Pahor naglasila je kako je priručnik, kruna niza aktivnosti koje se provode od 2003. godine, a s ciljem unapređenja zajedničkog života. Autor priručnika Milan Jokić apelirao je na sve gradonačelnike gradova i načelnike općina PGŽ da se sukladno raspoloživim mogućnostima uključe u provedbu ovog projekta, a kako bi se omogućilo tiskanje dodatnog broja primjeraka ovog korisnog priručnika.
Priručnik sa 130 stranica korisnih informacija i savjeta biti će besplatno podijeljen na prezentaciji za predstavnike suvlasnika i ostale nositelje obveza u stambenim zgradama u četvrtak, 29. travnja u Vili Antonio u 18.00 sati.
Prisutnima će gosti sa ZZJZ, MUP-a, Vatrogasne zajednice te Udruge stanara govoriti o prevenciji zdravlja u urbanoj sredini, mjerama sigurnosti i imovine, preventivnim mjerama zaštite od požara te o pravima i obvezama suvlasnika stambenih zgrada.
Priručnik za kvalitetno stanovanje u urbanoj sredini ‘’Korisni savjeti za stanovanje’’ javnosti će biti prezentiran u Vili Antonio 29. travnja u Vili Antonio u 18.00 sati
Ivan Mellor/Opatija.hr
Foto: David Kurti

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net