Kornelia Hunčak proglašena Kastavkom mjeseca za svibanj @ Kastav

kornelia_huncak_2015

Tenisačica Tenis kluba Kastav trenira tenis od svoje četvrte godine, a prošli je mjesec osvojila državno prvenstvo i postala prvakinja Hrvatske u kategoriji do 12 godina.

Kastav – Kornelia Hunčak ponijela je titulu Kastavac mjeseca za svibanj. Tenisačica Tenis kluba Kastav trenira tenis od svoje četvrte godine, a prošli je mjesec osvojila državno prvenstvo i postala prvakinja Hrvatske u kategoriji do 12 godina.

Uspješna mlada sportašica dolazi iz prave teniske obitelji, jer su Kornelia i njezine dvije sestre, Daniela i Renata od malih nogu dvorištem trčale s reketom, pa ih je otac upisao na tenis. To se pokazalo izvrsnim potezom jer je Daniela prošle godine osvojila prvo mjesto u kategoriji do 10 godina na Državnom prvenstvu u tenisu u Osijeku, dok je Kornelia osvojila prvo mjesto u kategoriji do 12 godina na ovogodišnjem prvenstvu u Čakovcu. Zanimljivo je da su na tom prvenstvu sestre bile prisiljene igrati u četvrtfinalu jedna protiv druge. Kako je kazala, Korneliji to nije bio veliki problem te ”nije bilo popuštanja”. Kao prva nositeljica osjećala je mali pritisak, no nije se dala smesti te je bez problema sredila konkurenciju. Njezin rezultat ući će u povijest ne samo Tenis kluba Kastav, već i cijele županije.

Kornelia do odličnih rezultata nije došla jednostavno već svakodnevnim dvosatnim treninzima s trenerima Ronaldom Bertosom i Vedranom Vrceljom. Iako joj je raspored natrpan, uz pomoć i razumijevanje učitelja OŠ ”Sveti Matej” uspijeva ga uskladiti sa školskim obavezama i uspješno završava 6. razred. Ovo ljeto ne planira gdje će na kupanje, poput svojih vršnjaka, već počinje s pripremama za odlazak na Orange bowl. To je teniski turnir na Floridi koji svake godine udomi najbolje tenisače svijeta do 12 i 14 godina. Više od 1.500 sudionika iz svih zemalja svijeta čine Orange Bowl jednim od najprestižnijih svjetskih juniorskih turnira, a obitelj Hunčak se nada da će do prosinca, kada se turnir održava, naći sponzore koji će pomoći sa troškovima.

Ivan Mellor / PodUčkun.net

error: Content is protected !!