Koronakriza nije srušila vrijednost nekretninama: Ulaganje u nekretnine donosi povrat od 3 do 8 posto godišnje

Koronakriza nije srušila vrijednost nekretninama: Ulaganje u nekretnine donosi povrat od 3 do 8 posto godišnje

Arhiva: Milan Mandić

Kako je objasnio Milan Mandić, vlasnik i direktor agencije Smart Invest Immobilien, daleko je isplativije uložiti u nekretnine nego čuvati novac na računu, jer kamata na oročenu štednju iznosi manje od 1 posto.

Opatija – Nekretnine su u vremenu koronakrize ostale najsigurnije ulaganje na Opatijskoj rivijeri, ističu iz agencije za posredovanje u prometu nekretnina Smart Invest Immobilen.

Opatijska agencija specijalizirana je za najveće projekte te surađuje s renomiranim inozemnim agencijama i investitorima, ali ne zanemaruje niti potrebe građana ovog područja koji traže kvalitetno stambeno rješenje.

Kako je objasnio vlasnik i direktor agencije Milan Mandić, daleko je isplativije uložiti u nekretnine nego čuvati novac na računu.

– Ova kriza iza nas bila je velik test za tržište nekretnina, koji je ono podnijelo izvrsno. Naime, iako nekoliko mjeseci tijekom „karantene“ nije bilo moguće ostvariti direktni kontakt s klijentima, interes je i dalje postojao, a čak su i u tom periodu realizirane kupoprodaje na daljinu. Cijene nekretnina nisu „potonule“, osobito ne na Opatijskoj rivijeri, gdje je potražnja veća od ponude. Zato se radi o ulaganju koje će očuvati vrijednost i donositi redoviti prihod vlasnicima, rekao je Mandić.

Naime, nekretnine omogućuju povrat investicije od 3 do 8 posto godišnje, dok se kamate na oročenu štednju u bankama „drže“ ispod 1 posto. Primjerice, dvosobni stan sa dnevnim boravkom u Opatiji, vrijedan oko 120 tisuća eura, može se iznajmiti za 400 eura mjesečno što je povrat od 4 posto.

– Agencija Smart Invest Immobilien ima najveću ponudu nekretnina na Opatijskoj rivijeri i pozivamo sve zainteresirane na informativni razgovor oko potencijalne investicije. To se ne odnosi samo na ljude koji traže nekretninu, već i one koji razmišljaju o prodaji, budući da već imamo kupce zainteresirane za određene tipove nekretnina koje su deficitarne na tržištu, poručio je Mandić.