Kraj srpnja rezerviran je za likovnu manifestaciju ‘Mandrać 2013.’ @ Volosko

Subota, 27. srpnja rezervirana je za najmlađe, dok će u nedjelju, 28. srpnja, veliki umjetnici doći na svoje.

Volosko – Posljednjeg vikenda u srpnju vološćanska će lučica, uličice i skale ponovno postati velika otvorena galerija u kojoj slika i izlaže dvjestotinjak autora iz Hrvatske i inozemstva. Slike, skulpture, fotografije, razgovori, dovikivanja, turisti, šetači, vino, more, jazz – Mandrać vrvi životom i bojama već dvadeset i osmo ljeto za redom.

Tradicionalna međunarodna likovna manifestacija “Mandrać – Mandracchio 2013″ sastojat će se od Malog Mandraća, na kojem sudjeluju djeca od 5 do 15 godina starosti, te Mandraća za odrasle, u kojem se umjetnici natječu u dvije kategorije, u profesionalnoj i u općoj skupini. Program se odvija na tradicionalnom prostoru vološćanskog mandraća, luke, ulica i stepeništa koje vode prema vološćanskoj luci.

Natjecanje ”Mali Mandrać” održat će se u subotu, 28. srpnja od 9 do 12 sati, uz proglašenje pobjednika u 14 sati. Njihovi veliki kolege slikat će u nedjelju, 29. srpnja u istom vremenu, u 13 sati slikari koji će slikati ”na licu mjesta” moraju izložiti svoje radove, a proglašenje pobjednika bit će u 19 sati, nakon čega slijedi glazbeno druženje uz Vedran Ružić kvartet.

Također, međunarodni ocjenjivački sud dodijelit će novčane nagrade najboljima i to za opću skupinu, profesionalnu skupinu i za fotografiju. Dok će Hrvatski muzej turizma dodijeliti posebnu nagradu, a sponzorsku nagradu osigurana je u Galeriji-atelieru Giulio Bonačić.

Manifestaciju Mandrać 2013. organizira Hrvatski muzej turizma, a suorganizatori su Zajednica Talijana Opatija i Mjesni odbor Volosko.

I. Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!