Kraljevstvo leda na Ljetnoj se otopilo: Završeno je jubilarno peto izdanje Ledene čarolije @ Opatija

ledena_carolija_otvorenje_2016-1

Tijekom 45 dana održano je 29 programa koji su privukli preko 12 tisuća gostiju a još preko 9 tisuća okušalo se na klizaljkama.

Opatija – Led je ovih dana prisutan u svakom dijelu Liburnije, osim na onom mjestu koje je ”obilježio” u proteklih mjesec i pol – na Ljetnoj pozornici gdje je u nedjelju službeno zaključena Ledena čarolija.

Foto Luigi Opatija, Festival Opatija, Ledena ?arolija 2016, Gra

– Pospremljene su klizaljke, ugašene su lampice na borovima, popijeno je posljednje kuhano vino, medvjedići pomagači („medoti“) otišli su na zasluženi odmor, a drveni sobovi su im se nevoljko pridružili. Polako se otapa Čarolija i Ledena opet postaje Ljetna, barem što se naziva tiče. Ugodno, sunčano i suho vrijeme omogućilo je realizaciju 29 od planiranih 30 programa koji su se tijekom rekordnih 45 dana odvijali na pozornici i šatoru uz klizalište. Koncerte, DJ večeri, kazališne predstave, predstavu na ledu, kreativne radionice, doček Svetog Nikole i Nove godine, te nastup mažoretkinja posjetilo je preko 12.000 domaćih i stranih gostiju, a paralelno s događanja na pozornici ukupno je Ledenom čarolijom klizalo 9.256 klizača. Na tu brojku dodajmo još i 64 novopečena klizača koji su ove godine pohađali školu klizanja, kazala je Petra Borovac iz Festivala Opatija, zaključivši kako je jubilarno, peto izdanje Ledene čarolije ”konzumiralo” više od 21 tisuće posjetitelja.

Foto Luigi Opatija, Festival Opatija, Ledena ?arolija 2016, Kon

– Petu godinu zaredom, opatijska Ljetna pozornica mnogim je Opatijcima i njihovim gostima bila poput drugog dnevnog boravka, prostor toplog ugođaja bez obzira na niske zimske temperature. Lepršave note božićnih pjesama i miris tradicionalne zimske okrjepe iz drvenih kućica širili su se preko blistavo bijelog klizališta okruženog svjetlucavim jelkama, a pozitivna blagdanska atmosfera ponovo je ”ledenu pozornicu” učinila svakodnevnim odredištem mnogih žitelja šire regije, dokazavši i ovog puta da, dok se u nju vjeruje, prava Čarolija traje i traje! I da, veliki skandinavski pozdrav šalju apsolutne zvijezde ovogodišnje Ledene čarolije, ”medoti” Rudolf, Kristof, Olaf, Mai, Gustav i Komet, a topli zagrljaj, naše vječne maskote ”sobići”, zaključila je Borovac.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!