Kratka sjednica puna tehničkih rješenja @ Lovran

Kao i Grad Opatija nedavno, i Općina Lovran uskladila je svoje temeljne akte – Statut i Poslovnik – zakonskim rješenjima donesenim zbog skorih lokalnih izbora.

Lovran – Planovi za izgradnju Društvenog doma u Lovranu bili su ključni dio rasprave o prvim izmjenama i dopunama proračuna Općine Lovran za 2013. godinu, koje su pak bile centralna točka prekjučerašnje sjednice Općinskog vijeća uglavnom posvećene ”tehničkim rješenjima”.

– Što se tiče Društvenog doma, statički proračuni pokazali su da su temelji loši, te da će se čitav stari dio toga prostora morati rušiti. To ipak ne znači da će se planirana investicija povećati. Konačnu cifru znat ćemo kroz nekoliko mjeseci kada se dobije glavni projekt i odabere ponuđač, o ćemu će sigurno odlučivati sljedeći saziv. Preko ljeta se sigurno neće raditi, stoga možemo planirati početak izgradnje Društvenog doma negdje za 15. rujan, kazao je načelnik Općine Emil Gržin, ogovorivši niječno na pitanje vijećnika Akcije mladih Bojana Simoniča planira li se još jedan rebalans prije izbora ako se proračun ne napuni prodajom poslovnih prostora.

Ostale točke bile su doista ”tehničke prirode” – kao i Grad Opatija nedavno, i Općina Lovran uskladila je svoje temeljne akte – Statut i Poslovnik – zakonskim rješenjima donesenim zbog skorih lokalnih izbora, a usto su i usvojene izmjene Odluke o davanju na privremeno korištenje javnih površina, kojom su povećane maksimalne kazne za fizičke osobe sa 1.000 na 2.000 kuna.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!