Kreativne radionice šivanja @ Tošina


Početnički tečaj krojenja i šivanja traje 30 sati i pruža osnovne temelje korištenja šivaćeg stroja, znanje izrade jednostavnijih odjevnih predmeta (suknje i košulje), popravke odjeće, krojenje iz Burde i modifikaciju kroja prema vlastitim mjerama.
Tošina – Kreativna radionica šivanja počinje 10. ožujka, u 10 sati, u prostorijama Mjesnog odbora Tošina (ulica G. Verdi 23), za manju grupu od 8 polaznica, a ukoliko i vi želite naučiti šivati možete se prijaviti na broj telefona – 091/7894481 ili na e-mail adresu merlin1@optinet.hr,
– Na tečaju šivanja i krojenja u Merlinu naučiti ćete se koristiti šivaćim strojem, osnove krojenja i šivanja te izraditi vlastite odjevne predmete. Tečaj je organiziran u manjoj grupi polaznica/ka s individualnim pristupom, s puno vježbi, praktičnih primjera i ”trikova“ za uspješno i zabavno šivanje. Početnički tečaj krojenja i šivanja traje 30 sati i pruža osnovne temelje korištenja šivaćeg stroja, znanje izrade jednostavnijih odjevnih predmeta (suknje i košulje), popravke odjeće, krojenje iz Burde i modifikaciju kroja prema vlastitim mjerama, te izradu patenta, rukava, okovratnika na osnovu kojih se može dalje napredovati samostalnim radom ili nastaviti Napredni tečaj od 30 sati koji obuhvaća izradu hlača, džepova, promjenu patenta te krojenja i šivanja sakoa ili jakne sa postavom. Radionica je opremljena modernim šivaćim strojevima (za svaku polaznicu /ka), profesionalnim glačalom, krojačkim stolom i lutkom, strojevima za porubljivanje , a može se učiti i na vlastitom stroju za šivanje. Za radionicu je potrebno donijeti vlastiti materijal za izradu željenog odjevnog predmeta. Predavanja i praktični rad će se održavati tri puta tjedno : četvrtak i petak popodne od 16,30 do 20 sati subotom ujutro, od 10 do 14 sati, tijekom tri tjedna, kazala je Sofija Apostolovska.
Inače, Udruga za promicanje kreativnosti Merlin se bavi istraživanjem, edukacijom i primjenom kreativnosti u svakodnevnom životu sa sjedištem u Gradu Puli . Na području Istarske županije djeluju već 10 godina te održavaju radionice tekstilnih vještina za početnike u svrhu očuvanja i poticanja samozapošljavanja i obrtničke tradicije.
Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!