Kreće jesenska kazališna sezona u Opatiji

ritina_skola_fo_jesen

Uz tri predstave za odrasle, svoje mjesto na repertoaru našle su se dvije predstava za djecu. Sve detalje provjerite u nastavku teksta.

Opatija – Predstavom za djecu ”Ja i moji osjećaji” u izvedbi Gradskog kazališta Žar ptica iz Zagreba otvara se danas, u 11.30 sati u hotelu Adriatic, jesenska kazališna sezona Festivala Opatija, koja će do kraja listopada predstaviti još četiri atraktivna naslova.

dobitnik_fo_2014

– Krećemo u petak, 10. listopada u 20 sati, s jednom od najizvođenijih suvremenih komedija u svijetu, ”Ritina škola”, u izvedbi kazališta Planet Art iz Zagreba. Nataša Janjić Lokas je Rita, inteligentna frizerka koja, u okruženju koje baš ne cijeni znanje, ”želi znat’, želi shvatit’, želi skužit”, a Marko Torjanac je Pravdan, predavač na tečaju književnosti kojeg će… dođite i saznajte, kazala je ravnateljica Festivala Rajna Miloš.

U nedjelju, 26. listopada u Adriatic stiže zagrebačko kazalište KNAP s predstavom ”Dobitnik” prema tekstu Borivoja Radakovića.

– Brzi i duhoviti dijalozi Žarka Potočnjaka, Gorana Grgića, Darka Janeša i ostatka glumačke postave Kazališta KNAP iz Zagreba pomoći će nam da vas i dalje održimo u dobrom raspoloženju. Tužno-smiješna je to priča o ljudima kojima se ništa ne događa, a u životu sudjeluju tako što poznaju one kojima se nešto događa, objasnila je Miloš.

Zadnja na rasporedu, posljednjeg dana ovog mjeseca – u petak, 31. listopada – je kultna predstava ”Umri muški” u izvedbi Kamernog teatra 55 iz Sarajeva.

umri_muski_fo_2014

– Ova komedija o muško-ženskim odnosima, najizvođenija je bosanskohercegovačka predstava svih vremena, a kultni status priskrbila joj je publika koja već 24 godine u prepirkama i replikama Tatjane Sojić, Admira Glamočaka i Senada Bašića uvijek iznova otkriva istinitost, ”životnost” i duhovitost. Ako vas imena ovih glumaca zbunjuju ili čine ludima, ne brinite, vi ste normalni, jer Senad Bašić i Tatjana Sojić tumače popularne likove Faruka Fazlinovića i konobaricu Mariju u popularnoj humorističnoj seriji Lud, zbunjen, normalan čija je sedma sezona upravo na TV programu, kazala je Miloš.

Uz tri predstave za odrasle, svoje mjesto na repertoaru našla je još jedna predstava za djecu – Crvenkapica Teatra Naračna iz Pule koja gostuje u nedjelju, 19. listopada u 11.30 sati u hotelu Adriatic.

– Naša najmlađa publika neće ostati zakinuta za svoju porciju smijeha, doduše s prstohvatom straha, zahvaljujući Teatru Naranča iz Pule, jer zajedno s jednom djevojčicom koju svi znaju po boji njene kapice, krećemo na putovanje mračnom šumom u kojoj vreba gladni vuk! Bajka ne bi bila bajka, kad se ne bismo na kraju veselili sretnom završetku. Dobro pobjeđuje, a zlo završava tamo gdje mu je i mjesto – duboko u bunaru. Listopadne petke podignite smijehom, devetnaesto jutro mjeseca obojajte u vedro crveno, a za nova raspoloženja i boje strpite se do studenog kada vas čeka posebno iznenađenje u Noći kazališta, poručila je Miloš.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!