Kreće novčano kažnjavanje neodgovornosti vlasnika kućnih ljubimaca @ Opatija

sarplaninac_stenac

Stoga ovim putem još jednom podsjećamo vlasnike kućnih ljubimaca na gradsku odluku koja regulira držanje kućnih ljubimaca te u slučaju kršenja odredbi – propisuje novčanu kaznu od 1000 kuna.

Opatija – Komplimenti na račun ljepota Opatije u zadnje su vrijeme zasjenjeni sve oštrijim i češćim kritikama na račun čistoće javnih površina, u prvom redu Obalne šetnice, parkova, dječjih igrališta i to isključivo zato što su zaprljane izmetima kućnih ljubimaca koje vlasnici kućnih ljubimaca neodgovorno ignoriraju i ostavljaju tijekom šetnje tamo gdje i životinje: na javnim površinama.

No, činjenica je da nisu svi vlasnici kućnih ljubimaca neodgovorni u ovom smislu i da ima brojnih primjera građana koji savjesno počiste izmet svog ljubimca iza njega s javne gradske površine. Ipak, moramo se osvrnuti na one druge koji to ne čine jer je situacija primjetno eskalirala s ovim nečistoćama po javnim gradskim površinama.

Kutija s vrećicama...

Kutija s vrećicama…

Stoga ovim putem još jednom podsjećamo vlasnike kućnih ljubimaca na gradsku odluku koja regulira držanje kućnih ljubimaca te u slučaju kršenja odredbi – propisuje novčanu kaznu od 1000 kuna.

– Grad Opatija više je puta apelirao na građane, vlasnike kućnih ljubimaca, da tijekom šetnji svojih ljubimaca počiste njihov izmet s javnih površina, kao što je to uzus u mnogim drugim gradovima, sredinama, zemljama te svjedoči o civilizacijskom dosegu, kulturi življenja određene zajednice. Postavljene su lani i kutije sa dostupnim i besplatnim vrećicama za sakupljanje izmeta kućnih ljubimaca na Lungomare, organizirane su i akcije kako bi se dio javnosti dodatno senzibilizirao oko potrebe držanja razine čistoće u gradu koji živi od turizma. Stoga najavljujemo da će uskoro krenuti patroliranje komunalnih redara na Obalnoj šetnici, parku Angiolina i dječjim igralištima. Upozoravamo onaj dio neodgovornih vlasnika kućnih ljubimaca da će biti novčano kažnjeni kaznom od 1000 kuna, ukoliko ih se na spomenutim lokacijama zatekne u kršenjima nadležnih odluka kojima je regulirano držanje kućnih ljubimaca i komunalni red, poručili su iz Grada.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: Tomislav Zemanek

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net