FOTO Kreće sanacija djela platoa i ovalne lučice u Iki

Po završetku sanacije stoljetnog platoa u centru Ike, isti radnici će pristupiti također sličnoj sanaciji ovalne lučice koja se nalazi ispod Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki.

Ika – Nakon dugog vremena ovih dana započeli su građevinski radovi na sanaciji kamenog platoa na dijelu obalne šetnice sto se nalazi u središtu Ike. Ovo ozbiljno oštećenje stoljetnog platoa, što je nastalo pod utjecajem snažnih valova orkanskog juga na samom kraju prošle kalendarske godine, dobrano je oslabila stabilnost i sigurnost korištenja ovog platoa. Ovalni plato omiljeno je mjesto za odmor mještana i brojnih šetača obalne šetnice tijekom cijele godine. Stoga početak sanacije ovog objekta koji se nalazi na pomorskom dobru naišao je na pozitivno odobravanje svih pred početak ovogodišnjega ljeta. Radove izvode djelatnici opatijskog poduzeća ‘Parkovi”.

Po završetku ove sanacije isti radnici će pristupiti također sličnoj sanaciji ovalne lučice koja se nalazi ispod Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki. Na tom prostoru snažno jugo svojom silinom je “iščupalo” brojne teške kamene ploče što služe kao pokrov ove lučice koja u ljetnim mjesecima je mjesto brojnih kupaca. Ove dvije sanacije na pomorskom dobru u potpunosti će povratiti u svoj prvobitni izgled što je značajno pred početak sezone kupanja. Potrebna sredstva za ove sanacije u cijelosti je osigurao Grad Opatija što je od posebnog značaja u vrijeme restrikcija proračunskih sredstava.

 

 

error: Content is protected !!