Kreće se u gradnju novih povoljnih stanova: Općina potpisala predugovor s APN-om @ Lovran

Na lokaciji ispod aktualnih POS-ovih stanova smjestit će se do 28 novih jedinica. Time Lovran neće u potpunosti riješiti svoju listu prvenstva koja je usvojena u tekućem mandatu i broji više od 60 osoba, ali će je prepoloviti, a postoje već i planirane lokacije za sljedeću stanogradnju.

Lovran – Poticana stanogradnja u Lovranu ulazi u novu fazu, jer jučer su načelnik Alan Sanković i direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Goran Bradić, u društvu načelnikova savjetnika za gospodarstvo Bojana Simoniča, potpisali predugovor kojim se dogovara izgradnja novih stanova u Ulici lovora, ispod stambenog kompleksa koji je po POS modelu otvoren prije nekoliko godina.

– Ovo je predugovor za izgradnju stanova s APN-om, a lokacija je predefinirana i za nju smo prilagodili prostorno-plansku dokumentaciju. Tim dokumentom uskladili smo obaveze u pripremi za prvu fazu, a sada slijedi priprema projektne dokumentacije kako bismo vidjeli što sve još moramo napraviti kako bi gradnja mogla krenuti, prije svega to se odnosi na komunalnu infrastrukturu, kazao je načelnik Sanković, napomenuvši da će se nakon projektiranja znati i koliko će se stanova moći izgraditi, ali prve procjene pokazuju da bi se moglo smjestiti do 28 stanova. Procijenjena vrijednost ukupne investicije još uvijek nije u potpunosti definirana, ali očekivanja su da bi se mogla kretati između 10 i 15 milijuna kuna.

Time Lovran neće u potpunosti riješiti svoju listu prvenstva koja je usvojena u tekućem mandatu i broji više od 60 osoba, ali će je prepoloviti, a postoje već i planirane lokacije za sljedeću stanogradnju.

– Čestitam načelniku Sankoviću na tome što rješava potrebe svojih stanovnika za prihvatljivim stanovima. APN je dosad u Hrvatskoj izgradio preko devet tisuća stanova, no na prostorima na obali to ide teže jer imamo definiranu maksimalnu cijenu „kvadrata“ od 1.125 eura, a ovdje nam problem predstavljaju visoki troškovi zemljišta i relativno skupi radovi, kazao je Bradić.

Predugovorom je definirano da će općina zemljište veličine 5,5 tisuća kvadratnih metara prepustiti APN-u za izgradnju stanova te da će organizirati i financirati uređenje građevinskog zemljišta, izradu projektne dokumentacije za dobivanje građevinske dozvole i izgradnju pristupnih cesta, dok će APN financirati izradu projektne dokumentacije za izgradnju te kasnije preuzeti ulogu investitora u stanove.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!