Krepat, ma ne molat – bravo Rijeka…

Dvije generacije- od Real Madrida do Stuttgarta...

Dvije generacije- od Real Madrida do Stuttgarta…

U konobi, gotovo tri desetljeća visi fotografija zlatne riječke generacije koja je napravila povijesni rezultat u osamdesetim godinama. Vrijeme je da se uz spomenutu fotografiju objesi i ova friška – ekipe koja je danas izborila plasman u Europsku ligu.

Stuttgart / Opatija – Veselje, zviždanje, euforija, pjesma, nervoza, plač, suze i za kraj – velika pobjeda!!! To su fragmenti sms poruka koje smo primali na redakcijski telefon tijekom jučerašnje utakmice. NK Rijeka ide dalje!

U tmurnu, učmalu i besperspektivnu svakodnevnicu, malo veselja unijeli su nogometaši Rijeke, koji su razgalili srca mnogih navijača i ljudi koji vole, ovaj naš primorski kraj, koji već dugi niz godina tone u apatiji koju nam svakodnevno serviraju lokani političari i njihovi poltroni.

Riječki igrači pozdravljaju navijače @ Mercedes benz arena

Riječki igrači pozdravljaju navijače @ Mercedes benz arena

‘Kava na Kantridi’ ugostiti će velike Europske klubove, nakon dugo vremena – kojih se mnogi od nas niti ne sjećaju. Rijeka je u Stuttgartu odigrala 2:2, osigurala europsku jesen, a ono što je bitnije, mjesto u srcu svakog navijača koji pod bojnim pokličem – krepat ma ne molat – voli svoj primorski kraj. Ovu tvrdnju potkrepljuje i činjenica da u konobi, gotovo tri desetljeća visi fotografija zlatne riječke generacije koja je napravila povijesni rezultat u osamdesetim godinama. Vrijeme je da se uz spomenutu fotografiju objesi i ova friška – ekipe koja je danas izborila plasman u Europsku ligu.

Dugo godina su nas potkradali i nisu dozvolili da pokažemo što možemo i znamo. Prvo su stigla dva Rabuzinova sunca, a sada i europska jesen. Daljnji ishod ionako nije bitan – za sve generacije, ove današnje, ali i one buduće – stvari su napokon legle na svoje mjesto…

I zato, Forza Fiume, krepat ma ne molat!!!

PS. Opširni report, kao i fotografije s tekme objavljujemo po povratku ekipe iz Stuttgarta…

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net