Kružna raskršća i slaba signalizacija – Reformisti istaknuli najveće probleme u prometu @ Kastav

promet_cesta_ilustracija_2017_kastav (1)_01

Predsjednik kastavskih Reformista Zemir Delić, tajnik Borna Buzarinov i član Marlan Dubrović naglasili su kako su već u svibnju prošle godine istaknuli da je nužno izgraditi dva kružna raskrižja, jedno ispod gradskog groblja u naselju Jurčići, a drugu u blizini križa u Rešetarima.

Kastav – Tri ključna prometna problema u Kastvu svojim su nedavnim priopćenjem za medije predstavili članovi Narodne stranke – Reformisti.
Predsjednik kastavskih Reformista Zemir Delić, tajnik Borna Buzarinov i član Marlan Dubrović naglasili su kako su već u svibnju prošle godine istaknuli da je nužno izgraditi dva kružna raskrižja, jedno ispod gradskog groblja u naselju Jurčići, a drugu u blizini križa u Rešetarima.

promet_cesta_ilustracija_2017_kastav (2)_01

– Sa zadovoljstvom možemo reći da je kružno raskrižje u Jurčićima dovršeno, dok se ono kod križa poćinje graditi. Ovim putem želimo se zahvaliti Županijskoj upravi za ceste koja je preuzela glavnu ulogu u realizaciji ova dva bitna infrastrukturna projekta, te svima onima koji su dali doprinos u njihovoj realizaciji, kazali su, dodavši da će se rekonstrukcijom klasičnih naselja u kružna povećati prometna sigurnost, smanjiti brzina vožnje, umanjiti posljedice potencijalnih prometnih nesreća, zauzeti manje prostora te dobiti kvalitetniji estetski izgled.

– Smatramo, da je nužna izgradnja malog urbanog kružnog raskrižja na postojućem “T” trokrakom raskrižju ulice 111. Brigade/Miserkino. Mnoge prometne nesreće, proklizavanja vozila iz trake, te velike brzine vožnje, veće i od 80 kilometara na sat, pokazatelj su da je nužna izgradnja takvog tipa raskrižja, te apeliramo prema gradu da se ne čeka 5 ili deset prometnih nesreća sa teškim posljedicama, već da se u ovoj godini krene sa njegovom realizacijom. U sklopu izgradnje kružnoga raskrižja, predlažemo da se odmah krene u dodavanje još jednog kraka ceste koja bi spajala zgradu adrese Miserkino 10-16, s navedenim raskrižjem. S ovakvom izvedbom stanari već spomenute zgrade ne bi više trebali prometovati jednosmjernom ulicom, te raditi cijeli krug već bi im se olakšalo da odmah izlaze na glavnu cestu. Ovom izgradnjom omogućilo bi se da se cestu, koju danas svi koriste, prenamjeni u jednosmjernu s kojom bi se dobilo još tridesetak parkirnih mijesta, poručili su Reformisti.

Kao treći veliki problem istaknuli su nedovoljna ulaganja u nerazvrstana ceste, odnosno nedostatak horizontalne i vertikalne signalizacije.

– Svakodnevnim kretanjem po gradu uočili smo da grad malo, odnosno nedovoljno ulaže u nerazvrstane ceste, te da bi grad više sredstava trebao usmjeriti prema tome. Pa tako primjerice u naseljima Trinajstići, Spinčići i Rešetari imamo nekoliko pozicija gdje su velika oštećenja kolnika. U samome centru grada možemo vidjeti nepravilno postavljeno prometnu signalizaciju jer na jedan stup mogu ići najviše dva prometna znaka. U nekim naseljima možemo uočiti ne postojanje prometnih znakova, primjerice za ograničenje brzine. Najveći problem je i u tome što se godinama nanovo nisu ucrtavale poprečne oznake na kolniku, gdje spadaju crte zaustavljanja, graničnici, pješački prijelazi i slično, Na kraju ovoga dijela još možemo nadodati da nikada nije postavljena pješačka ograda u blizini škole pa postoji velika opasnost od izletavanja djece na cestu, zaključili su Delić, Buzarinov i Dubrović.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!