KUD Lovor nastupio na tradicionalnom susretu zborova povodom blagdana Duhova @ Budimpešta

Na susretu zborova maestralno su izveli set duhovnih skladbi u trajanju od dvadesetak minuta uz dva dodatna glazbena broja jer je oduševljenje publike bilo iznimno.

Budimpešta – KUD „Lovor“ Lovran obilježio je krajem prošle godine 70 godina postojanja. Od strane predstavnika XVII. Okruga Grada Budimpešte, s kojim je Općina Lovran u sretnom partnerstvu već punih 15 godina, lovranski je mješoviti pjevački zbor kao rođendansku čestitku dobio poziv za sudjelovanje na tradicionalnom susretu zborova povodom blagdana Duhova u crkvi Árpád Szent Erzsébet. Tako su Lovranci prošlog vikenda po četvrti put gostovali u XVII. Okrugu – Rákosmente.

Na susretu zborova maestralno su izveli set duhovnih skladbi u trajanju od dvadesetak minuta uz dva dodatna glazbena broja jer je oduševljenje publike bilo iznimno. Kao solist nastupio je tenor Toni Mataić, najmlađi član lovranskoga zbora. Glazbena pratnja na klaviru bila je povjerena prof. Vjeri Lukšić, a zbor je pripremila i vodila prof. Ariana Bossi. Na druženju nakon koncerta Lovranci su se zahvalili organizatorima parafrazirajući misao iz slikovnice „Mala barka“ Tatjane Jedriško Pančelat: „Prijateljstvo popust sunčanih zraka grije srce i dušu i s pjesmom (vjetrom) putuje po svijetu“.

error: Content is protected !!