Kultni opatijski lokal od danas ne radi: Morčić je jučer (privremeno?) zatvorio svoja vrata

Morčiću je presudila odluka sustanara da nakon dugo godina ukinu suglasnost za korištenje terase, bez koje je rad lokala postao nerentabilan.

Opatija – Kultni opatijski lokal Morčić, jedna od posljednjih „rockerskih oaza“ u gradu i omiljeno okupljalište brojnih generacija, jučer je zatvorio svoja vrata. Hoće li ona ostati zatvorena privremeno ili trajno, uvelike će ovisiti o sudskom pravorijeku, jer zatvaranju je kumovala odluka susjeda, vlasnika zgrade, da otkažu suglasnost za korištenje terase. Bez terase prostor nije mogao rentabilno funkcionirati, stoga je aktualni zakupac u dogovoru s vlasnikom prostora Stjepanom Šantekom raskinuo ugovor.

– Točno je, sadašnji zakupac s 31. listopadom izlazi iz lokala. Izgubili smo trenutno, a moguće i dugoročno, korištenje terase pa nisu više ostali uvjeti za rad. Sustanari su nam ukinuli suglasnost za korištenje prostora koji je od cijele zgrade. Nije bila buka problem, jer u stanu iznad ionako nitko ne živi, a Morčić je tu već dugo… Nego vlasnici žele prodati nekretninu i smatrali su da im rad lokala ruši cijenu pa su nam preko noći ukinuli suglasnost za korištenje terase, kaže Šantek.

Na pitanje hoće li lokal dati ponovo u najam, odnosno potražiti novog zakupca koji će otvoriti Morčić, pa makar i bez terase, kaže da mora dobro razmisliti o svemu.

– Vjerojatno ću to dati u najam ponovo, ne znam još što ću. Još sam u šoku od svega. To je meni životno pitanje, ali i Marku, koji je uložio u uređenje i mislio da će biti unutra pet godina. Moglo se to i na drugačiji način riješiti, dogovorom, ističe Šantek.

Lijepa iskustva za vrijeme provedeno u Morčiću ne vežu samo posjetitelje lokala, nego i njega kao vlasnika koji je u njemu i dugo godina radio.

– Žao mi je, Morčić je lokal koji radi već jako puno godina. Ja sam ga radio preko 15 godina i mogu reći da nikad nije bilo incidenata, tuče, galame. Radili smo besprijekorno, s krasnom ekipom, bilo je puno mladih iz Opatije, lijepa iskustva… Još uvijek imam nadu da nije sve gotovo, sad smo to dali na Upravni sud, vidjet ćemo što će biti, zaključuje Šantek.

 

error: Content is protected !!