Kulturni front: Ove nedjelje na rasporedu igraonica modernih društvenih igara @ Opatija

Objavljeno 09.03.2018.

– Cilj nam je potaknuti ljude da se odmaknu od raznih ekrana i u prijateljskom okruženju istovremeno i zabave i razvijaju socijalne i komunikacijske vještine,,za što su društvene igre savršen izbor, poručili su organizatori.

Opatija – Ove nedjelje, 11. ožujka, Udruga za razvoj kulture mladih „Kulturni front“ organizira za sve zainteresirane igraonicu modernih društvenih igara. U ponudi će biti tridesetak igara različitih mehanika i trajanja koje će posjetiteljima prezentirati mladi volonteri udruge. Sudjelovanje je besplatno, a igraonica će biti otvorena od 16 do 22 sata.

Igraonica je prilagođena i početnicima i onima koji već redovito nešto igraju. Početnici će moći, vođeni volonterima, isprobati razne igre koje kasnije mogu uvesti kao redovan sadržaj obiteljskih i prijateljskih druženja. Ponuda je raznolika – od jednostavnih dinamičnih igara do onih koje na zabavan način potiču kreativnost i razvijanje socijalnih i intelektualnih vještina.

– Moderne društvene igre su se daleko razvile od vremena većini poznatih igara kao „Monopoly“ i „Čovječe ne ljuti se“. Postoji na tisuće igara različitih mehanika – od tzv. party igara koje traju po 10 min, preko obiteljskih igara koje mogu istovremeno igrati i djeca i stariji, pa do višesatnih strateških igara. Svatko može naći nešto što odgovara njemu i njegovom društvu. Cilj nam je potaknuti ljude da se odmaknu od raznih ekrana i u prijateljskom okruženju istovremeno i zabave i razvijaju socijalne i komunikacijske vještine,,za što su društvene igre savršen izbor, poručili su organizatori.

Nakon organizacije kreativnih radionica i predavanja mladih stručnjaka u novouređenom prostoru, udruga koja je javnosti najpoznatija po organizaciji Festivala znanstvene fantatsike i fantastike “Liburnicon” i panel-diskusija „Opatija Coffeehouse Deabtes“, započinje redovitu aktivnu promociju kulture društvenih igara kroz igraonice za javnost koje će se organizirati jednom mjesečno.

Igraonica će se odvijati u prostoru na adresi Maršala Tita 42 , a oni koji dolaze prvi put za bolju orijentaciju mogu pogledati kartu na ovom linku.

Ivan Cerovac / PodUčkun.net

Vrati se natrag »