Kulturnjaci i vatrogasci odrekli se ‘povišice’ u korist gradskog proračuna @ Opatija

Arhiva

Arhiva

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH koji djeluje u Festivalu i Sindikat vatrogasaca Rijeka koji djeluje u JVP Opatija, prihvatili su umanjenje osnovice od 3% potpisivanjem Sporazuma.

Opatija – Kako smo nedavno izvještavali o zaključenom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u upravnim tijelima Grada Opatije, osnivač Grad Opatija ponudio je Festivalu i JVP Opatija prijedlog osnovice za obračun plaće koja bi i u 2015. godini bila 3% manja.

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika RH koji djeluje u Festivalu i Sindikat vatrogasaca Rijeka koji djeluje u JVP Opatija, prihvatili su umanjenje osnovice od 3% potpisivanjem Sporazuma. Umanjenjem od 3% treću godinu zaredom, Festival i JVP Opatija uz gradsku upravu pokazali su, kako razumijevanje za kolege u vrtiću i knjižnici kojima se osnovica ni iduće godine neće umanjivati, tako i za cjelokupnu situaciju u gospodarstvu.

Ujedno je dogovoreno izjednačenje materijalnih prava u manjem iznosu u gradskoj upravi i ustanovama od predviđenog osnovnim ugovorom.

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!