Kung fu fajteri s Liburnije gostuju Nad urom @ Rijeka

kung_foo

Glazbeni vikend Nad urom počinje već u četvrtak, i to s odličnim bluzerima iz Rijeke koji su se nazvali Trio 99th.

Rijeka – Glazbene večeri Nad urom se nastavljaju, a nastavlja se i dobra tradicija da svakog vikenda svira neki bend iz liburnijskog kraja. Ove subote, 15. lipnja, od 20 i 30 sati nastupaju Kung Foo Fighters, ”jedini i najbolji Foo Fighters cover band na ovom području”.

las_palmas

Ideja je nastala prvenstveno iz ljubavi prema stvaralaštvu Foo Fightersa.Već svirajući akustično između ostalog i obrade tog benda, Mihael (ex Father, Tri kralja) i Karlo (Kryn, Tri kralja) došli su na ideju da ta akustična priča preraste u pravi bend. Razmišljajući o mogućim članovima benda odmah im je na pamet pao vrsni bubnjar te sigurno najveći fan FF-a na ovim prostorima – opatijac Damir Tomić (Gerila, Very Expensive Porno Movie, Carmina Putana), a da bi unijeli ravnotežu, u bend su pozvali akustičnog gurua, kolegu Andriju Zrinskog (Izlaz, Samsa, Las Palmas) koji do tada nije znao apsolutno niti jednu pjesmu tog benda! Nakon pola godine probavanja i dvadesetak odsviranih koncerata iza sebe (Student dan Rijeka w/Hladno Pivo, Staaari rokeri Umag w/Partibrejkers, Lamparna Labin w/Let3) bend još uvijek nije propao, a Andrijinu sobu od nedavno krasi portret Dave Grohl-a…

Dan ranije,u petak, Mihael nastupa s Tri kraja na Trsatu, a Nad urom gostuje Las Palmas,sastav nastao u studenom 2006. godine, a redom sastavljen od vrhunskih riječkih glazbenika (En Face, Quasarr, Maraton bend, Izlaz…). U ovom sastavu akustično obrađuju strane i domaće rock i pop hitove, a od repertoara možete očekivati pjesme od Rolling Stones- a, Beatles-a, Pink Floyda i Poguesa pa sve do Gustafa, En Face-a i Urbana. Velik broj nastupa ovog sastava kao i pojedinačno članova benda obećaje nam vrhunsku svirku i odličnu zabavu, a i svi koji vole zvuk harmonike će napokon doći na svoje.

trio_99

Glazbeni vikend Nad urom počinje već u četvrtak, i to s odličnim bluzerima iz Rijeke koji su se nazvali Trio 99th. Povijest sviranja ovog tria seže u devedesete godine kad su činili prvu postavu poznatog riječkog rockerskog sastava The Stuff s kojim godinama sviraju po klubovima širom Hrvatske i Slovenije i izdaju CD “Majmuni iz sjene” za Croatia Records. U međuvremenu su članovi benda svirali i u grupama Grad i Grč, a ponovno okupljanje 2002.g. uzrokovano je zajedničkom ljubavlju prema tradicionalnom bluesu i modernijim blues rock izričajima (Jimmy Hendrix, Stevie Ray Vaughan, B.B. King, Robenn Ford, Eric Clapton, ZZ Top…). Repertoar banda čine obrade poznatih blues i rocka standarda u koje su utisnuli svoj osobni pečat (Jesus just left Chicago, Rout 66, Mary had a little lamb, Red House, Sky is Cryin’…).

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!