Kup Hrvatske za nade : Primorje zlatno, Opatijci deseti

vaterpolo_nade_2014_kantrida (1)

U konkurenciji 11 klubova najbolji su bili mladi vaterpolisti Primorja koji su zabilježili svih sedam pobjeda uključujući i onu finalnu protiv dubrovačkog Juga od kojeg su bili uspješniji rezultatom 7 : 4.

Rijeka – U organizaciji Vaterpolo kluba “Opatija”, protekli vikend na bazenima Kantrida odigran je završni turnir kupa Hrvatske za kategoriju nada.

U konkurenciji 11 klubova najbolji su bili mladi vaterpolisti Primorja koji su zabilježili svih sedam pobjeda uključujući i onu finalnu protiv dubrovačkog Juga od kojeg su bili uspješniji rezultatom 7 : 4.

vaterpolo_nade_2014_kantrida (2)

Mladi Opatijci, kojima je to tek drugo ozbiljnije takmičenje nakon nastupa na prvenstvu Hrvatske na Korčuli, završili su na desetom mjestu zahvaljujući pobjedi nad splitskim Jadranom 2 : 0 u jednoj od najneizvjesnijih utakmica turnira. U ostalim susretima igrači trenera Kancijanića nisu imali izgleda protiv puno jačih i po godinama nešto starijih ekipa, ali su ipak oduševili pristupom i angažmanom te velikom borbenošću. U svakom slučaju za njih je ovaj turnir veliko iskustvo koje će im zasigurno pomoći u nastavku sportske karijere te sa tog aspekta moramo biti zadovoljni krajnjim ishodom.

Na kraju pobjednički pehar je završio u rukama Primorjaša, drugi je Jug CO, treći Mornar Brodospas a četvrta zagrebačka Mladost.Za najboljeg igrača proglašen je Mauro Jušić iz Primorja EB, najbolji vratar odnosno vratarka je njegova klupska kolegica Aleksandra Ratković dok je najviše golova postigao igrač Medveščaka Martin Papež, njih čak 34.

Pehar za fair play pripao je splitskom Jadranu.

Evo i rezultata malih Opatijaca :
Mornar BS : Opatija 21 : 0
Opatija : KPK Korčula 1 : 7
Opatija : OVK POŠK 1 : 10
Jug CO : Opatija 19 : 0
Zadar 1952 : Opatija 8 : 0
Jadran Split : Opatija 0 : 2
KPK Korčula : Opatija 7 : 1

Sastav : Škarpa, V.Tomac, Vitezić 1, Blasig, Šimac 1, Živanović, Čače, Čorak 1, Jurić 1, L.Tomac, Vukasović, Krota 1, Vuković i Matas
Trener : Danijel Kancijanić

D. Liber / PodUčkun.net

error: Content is protected !!