Kustos memorijalnog muzeja koncentracionog logora gostuje uz program Geneza Auschwitza @ Opatija

geneza_auschwitz

Riječ je o događanju u kojem će posjetitelje riječima i virtualnom slikom Memorijalnim muzejom Holokausta kustos muzeja Ryszard Domasik.

Opatija – Program ”Geneza Auschwitza” u organizaciji UABA-e Opatija održat će se u petak, 4. rujna s početkom u 18 sati u dvorani Ville Antonio. Riječ je o događanju u kojem će posjetitelje riječima i virtualnom slikom Memorijalnim muzejom Holokausta kustos muzeja Ryszard Domasik.

– Iskoristili smo boravak u našem gradu, na ljetovanju, gospodina Ryszarda Domasika iz Poljske (Oswiecim) da nam jedne večeri u Vili Antonio prenese svoja životno-radna iskustva. Ryszard, naime, broji 25 godina rada u Memorijalnom Muzeju Auschwitz-Birkenau: on je kustos zadužen posebno za posjetioce iz bivše Jugoslavije, odlično govori hrvatski i potvrđeni je prijatelj naše Udruge. Učesnici naših posjeta Auschwitzu ga se svi sa simpatijama sjećaju. Zanimljivo za one koji tamo još nisu bili, da se s time upoznaju, a onima koji su već bili da se prisjete proživljenog, kazao je predsjednik UABA-e Oleg Mandić, kao dječak uznik toga logora, koji će moderirati razgovor s Domasikom i kasnija pitanja publike.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!