Kuzmova: Finila fešta od kapuza @ Veli Brgud

kapuz_brgud_sm…Kapuzarske igre i Tomosfest posebnost su ovogodišnje Kuzmove…
…danas, s početkom u 17 i 30 sati, održati će se molitva i procesija ”va crikvenin dolci”…

Veli Brgud – Tradicionalne fešte našeg kraja, uz dobru zabavu i bogatu ugostiteljsku ponudu, u posljednje vrijeme obogaćene su raznim ‘atrakcijama’. Jedna od tih fešti, koja svoju posebnost temelji na izvornom domaćem proizvodu – kapuzu – je Kuzmova.
Bogat zabavno – sportski program, koji je trajao cijeli vikend, prošle subote pretvorio je Brgud u grad Tomosa. Naime, u sklopu ‘Tomosfesta’ odvožene su dvije utrke na ovoj legendarnoj ex-Yu marci motora, na kojoj je nastupilo dvadesetak natjecatelja koji su se takmičili u dvije kategorije, automatik i brzinac.

Liburnija.net: Kapuzijada 2010. @ Veli Brgud

Liburnija.net: Kapuzijada 2010. @ Veli Brgud


Zoran Matetić iz Breze bio je najbrži u kategoriji automatika, iza njega plasirao se Toni Grgurina iz Velog Brguda, a na treće mjesto Mladen Kršul iz Malog Brguda. U kategoriji ‘tomos s brzinama’ najbolji je bio Marko Milić iz Viškova, drugo mjesto pripalo je Dariju Morganu iz Marinića, a treće mjesto osvojio je Emil Surina iz Rupe. Također, priznanje je dobio i vozač najstarijeg Tomosa C12 Saša Dubaić-Baja iz Mučića.
Prvi put u sklopu Kapuzijade organizirane su Kapuzarske igre, a pet ekipa natjecalo se u pet disciplina: kariformula – vožnja kariola s kapuzom, popaj – obračunu snage, porini ga, nakrcaj i skrcaj te pogodi va košaru. Najuspješniji bili su članovi ekipe ‘Batići’ koja je osvojila 20 bodova, drugo mjesto, s osvojenih 18 bodova, pripalo je Šapjancima, a treće mjesto podijelile su ekipe ‘Kariole’ i ‘Lepe kuje’ s osvojenih 15 bodova.
Nakon tri dana zabave i nadmetanja, danas, s početkom u 17 i 30 sati održat će se molitva i procesija ”va crikvenin dolci”, dok će na koncelebriranoj sv. misi nastupiti združeni zborovi Brguda, Brešca, Zvoneće, Žejana i Muna, a misu će predvoditi msgr. Ivan Devčić.
Ivan Mellor / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net