Kvarner expo 11. @ Opatija

expo_1…Kvarner expo 11 ove se godine održava u terminu od 20. do 23. travnja, na prostoru plaže Slatina u Opatiji, pod velikim šatorom na površini od 1000 metara kvadratnih…
…za sve posjetitelje izložbe ulaz je besplatan…

Opatija – Od 20. do 23. travnja, već osmi puta zaredom, u šatoru na Slatini, održava se prodajna izložba proizvođača suvenira Hrvatske – Kvarner expo ’11.
Službeno otvaranje izložbe predviđeno je u srijedu, 20. travnja u 12,00 sati, a svečanom činu otvaranja izložbe nazočiti će Ministar turizma Damir Bajs uz predstavnike Županije, Grada Opatije, susjednih Općina i ostalih gospodarskih i turističkih subjekata.
Službeno otvaranje izložbe predviđeno je u srijedu, 20. travnja u 12,00 sati, a svečanom činu otvaranja izložbe nazočiti će Ministar turizma Damir Bajs uz predstavnike Županije, Grada Opatije, susjednih Općina i ostalih gospodarskih i turističkih subjekata.
– Prilikom samog čina otvaranja izložbe bit će upriličena modna revija Goranskih vunarica, a otvorenje izložbe svojim će prisustvom uveličat i opatijske klape. Kao piće dobrodošlice za uzvanike biti će serviran poznati pjenušac ovoga kraja ”Bakarska vodica“. Za vrijeme trajanja izložbe predviđen je okrugli stol na temu ”Povijesna vrijednost , dizajn i ambalaža – preduvjet za uspješan plasman suvenira“, koji će se održati u kongresnoj sali hotela ”Palace“ preko puta same izložbe u četvrtak 21. travnja 2011. godine sa početkom u 11,00 sati, dodali su organizatori.
Suvenir kao uspomena na lijepe trenutke provedene za boravka u određenoj destinaciji, treba biti izvoran – autohton i imati svoj značaj – svoju priču, da gosta i inog posjetitelja stvarno podsjeća na mjesto u kojem je boravio.
expo
– Prva izložba održana je u Kristalnoj dvorani hotela ‘Kvarner’ u Opatiji i izazvala je veliki interes javnosti a napose turista i turističkih djelatnika. To nam je dalo motiva da nastavimo sa organizacijom te tako značajne manifestacije koju će predviđamo ove 2011. godine bez obzira na krizu i recesiju posjetiti preko 250 izlagača iz svih krajeva Hrvatske. Cilj izložbe je iznjedriti izvorne – autohtone suvenire, tržišno prihvatljive, koji će preuzeti primat na policama suvenirnica diljem Hrvatske a na kojima još uvijek nažalost dominiraju uvozni kičasti suveniri, čime se obmanjuju turisti i ini posjetitelji lijepe naše, poručili su organizatori u službenom dopisu.
Ocjenjivačka komisija kao i prethodnih godina izvršiti će izbor najkvalitetnijih i najoriginalnijih suvenira, temeljem kojeg će biti dodijeljene nagrade. Nagrade za najbolje suvenire dodijelit će se u tri kategorije i to: Prehrambeni suvenir, Uporabni predmet ili suvenir, Umjetnički dekorativni suvenir te će jedan od prvonagrađenih u navedene tri kategorije osvojiti Grand – prix, tj. biti će ukupni pobjednik izložbe – Kvarner expo 11
Podjela priznanja predviđena je za petak, 22. travnja 2011.g. u 18,00 sati na info punktu same izložbe tj. pod šatorom na Slatini, nakon čega je predviđeno druženje izlagača uz prigodni domjenak.
Kao trajan proizvod svake dosadašnje izložbe i ove će godine biti izrađen Katalog izložbe ‘Kvarner expo 11’ u kojem će na prigodan način biti predstavljeni svi izlagači i njihovi proizvodi. Također, Turistička zajednica Kvarnera posebno će nagraditi suvenir koji na najorginalniji način predstavlja područje Kvarnera.

Liburnija.net: Prošlogodišnji pobjednici Kvarner expa @ Opatija

Liburnija.net: Prošlogodišnji pobjednici Kvarner expa @ Opatija


Organizatori izložbe su Obrtnička komora Primorsko – goranske županije, Udruženje obrtnika Opatija i tvrtka Alpe – adria expo. Pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo turizma, Hrvatska obrtnička komora, Primorsko – goranska županija, Turistička zajednica Primorsko – goranske županije, Grad Opatija, Turistička zajednica Grada Opatije, Općina Matulji, Općina Lovran i Općina Mošćenička Draga, a medijski pokrivaju Kanal Ri, Novi list, Radio Rijeka, Domaći radio i Liburnija.net.
Ulaz je za sve posjetitelje izložbe – besplatan.
Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Foto: David Kurti
Vezane vijesti:
FOTO: Završen Gast expo 2011. @ Opatija
FOTO: Otvoren Gast expo 2011. @ Opatija
Počinje Gast Expo 11 @ Opatija
FOTO: Svečano otvoren Gast Expo 2010.
Gast Expo 2010.@ Opatija
FOTO: Nagrađeni najbolji suveniri
___________________________________________________________________________________________
Portal Liburnija.net; Vaše novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

error: Content is protected !!