Kvarner Expo na Slatini od 4. do 7. travnja


Cilj izložbe je iznjedriti izvorne autohtone suvenire koji će preuzeti primat na policama suvenirnica diljem Hrvatske, a na kojima nažalost dominiraju uvozni kičasti suveniri. Suvenir kao uspomena na lijepe trenutke provedene za boravka u određenoj destinaciji, treba biti izvoran i imati svoj značaj i svoju priču, da gosta podsjeća na mjesto u kojem je boravio.
Opatija – Prodajna izložba proizvođača suvenira Hrvatske “Kvarner Expo 12” održat će se na Slatini od 4. do 7. travnja. Prodajna izložba proizvođača suvenira Hrvatske Kvarner Expo 12 održava se u Opatiji po deveti put u organizaciji Obrtničke komore Primorsko – goranske županije, Udruženja obrtnika Opatija i Alpe-Adria Expo-a, a uz pokroviteljstvo Ministarstva turizma RH, Hrvatske obrtničke komore, Primorsko-goranske županije, Turističke zajednice PGŽ, Grada Opatije, Turističke zajednice Grada Opatije te Općina Matulji, Lovran i Mošćenička Draga.
Cilj izložbe je iznjedriti izvorne autohtone suvenire koji će preuzeti primat na policama suvenirnica diljem Hrvatske, a na kojima nažalost dominiraju uvozni kičasti suveniri. Suvenir kao uspomena na lijepe trenutke provedene za boravka u određenoj destinaciji, treba biti izvoran i imati svoj značaj i svoju priču, da gosta podsjeća na mjesto u kojem je boravio. Usporedni cilj projekta je i želja da ova manifestacija postane tradicionalna i prepoznatljiva kao originalan turistički proizvod, a vrijeme održavanja svake godine u tjednu uoči Uskrsa kada u Opatiji boravi veći broj turista, kako domaćih tako i stranih, ukupnoj turističkoj ponudi daje poseban značaj, istaknuto je na press konferenciji na kojoj su sajam najavili predsjednik Udruženja obrtnika Opatije Josip Dedić, tajnik UO Opatija Dušan Mušćo, predsjednik županijske obrtničke komore Boris Vukelić, predsjednik organizacijskog odbora Sajma Danko Mauša te organizator sajma Želimir Pavlek.

U šatoru na Slatini izlagat će preko 220 izlagača na 64 štanda, a 21 izlagač je iz naše županije. Organizatori su s veseljem najavili da je Kvarner Expo dobio status specijaliziranog sajma, te kao takav će dobiti posebne potpore.
Službeno otvaranje izložbe predviđeno je u srijedu 4. travnja u 12,00 sati, a izložbu će otvoriti savjetnik ministra turizma Ivo Bašić, obnašatelj dužnosti župana PGŽ Vidoje Vujić, opatijski gradonačelnik, načelnici općina Matulji, Lovran i Mošćenička Draga, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec te predstavnici HOK-a i HGK-a. Za vrijeme trajanja sajma predviđen je okrugli stol na temu “Mjesto tradicijskog obrta u suvenirskoj ponudi”, koji će se održati u kongresnoj sali hotela “Palace” preko puta same izložbe u četvrtak 5. travnja u 11,00 sati.

Ocjenjivačka komisija kao i prethodnih godina izvršiti će izbor najkvalitetnijih i najoriginalnijih suvenira, temeljem kojeg će biti dodijeljene nagrade u kategorijama prehrambeni suvenir, uporabni predmetni suvenir i umjetnički dekorativni suvenir, kao i Grand prix ukupnom pobjedniku izložbe.
Podjela priznanja predviđena je za petak, 6. travnja 2011.g. u 18,00 sati na info punktu same izložbe tj. pod šatorom na Slatini, nakon čega je predviđeno druženje izlagača uz prigodni domjenak. Kao trajan proizvod svake dosadašnje izložbe i ove će godine biti izrađen Katalog izložbe u kojem će na prigodan način biti predstavljeni svi izlagači i njihovi proizvodi i koji se distribuira diljem zemlje.
Svečano otvaranje je u srijedu u 12.00 sati, a ulaz je za sve posjetitelje besplatan. Radno vrijeme sajma je u srijedu od 12.00 do 20.00 sati, četvrtak i petak od 10.00 do 20.00 sati, a subotu od 10.00 do 16.00 sati.
Kristina Tubić / Liburnija.net

error: Content is protected !!