Kvarner kroz kameru mladih Vojvođana

kvarner_kroz_oko_vojvodina

Projekt začet 2007. godine “Kvarner iznad i ispod površine mora i Venecija“ obnavlja prekinute veze između regija, zapuštene puteve čini ponovo prohodnim, a mladi iz Vojvodine, Hrvatske, Mađarske i Italije slobodno klize njime kao da je u pitanju novi autoput kreativnosti.

Kastav – Otvorenje međunarodne izložbe fotografija ”Kvarner, iznad i ispod površine mora i Venecija“, zakazano je za utorak, 21. srpnja, s početkom u 20 sati u Gradskoj vijećnici Grada Kastva. Otvorenju izložbe prisustvovat će Ivica Lukanović, gradonačelnik Grada Kastva, Ivan Karlavaris, mentor projekta, Ervin Dubrović, povjesničar umjetnosti, dok će izložbu otvoriti Momčilo Radivojević, konzul generalnog konzulata Republike Srbije u Rijeci.

Projekt začet 2007. godine “Kvarner iznad i ispod površine mora i Venecija“ obnavlja prekinute veze između regija, zapuštene puteve čini ponovo prohodnim, a mladi iz Vojvodine, Hrvatske, Mađarske i Italije slobodno klize njime kao da je u pitanju novi autoput kreativnosti. Svake godine posjećuju Hrvatsku obalu, gdje se upuštaju u avanturu podvodne fotografije, a fotografijama su ovjekovječili i putovanje u Veneciju. Na izložbama su do sada sudjelovali razni povjesničari umjetnosti, filozofi diplomati i studenti Akademije umetnosti u Novom Sadu, Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, Sveučilišta u Trstu, pa čak i sa dalekog Fakulteta za arhitekturu u Pertu.

I. M. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!