Kvarner predstavio svoju turističku i gastronomsku ponudu austrijskim novinarima i turističkim djelatnicima

Nakon prezentacije organizirana je i eno-gastronomska prezentacija tijekom koje su uzvanici mogli kušati kvarnerske specijalitete poput krčkih šurlica, paštete „Krčke kuće pršuta“ i nezaobilazne Rabske torte. Svima prisutnima podijeljeni su i promidžbeni materijali u izdanju Turističke zajednice Kvarnera s kontaktima radi uspostave daljnje suradnje.

Beč – Turistička zajednica Kvarnera u suradnji s Predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Austriji nedavno je u Beču predstavila jesensko-zimsku turističko gastronomsku ponudu Kvarnera. Tako je više od 40 prisutnih uzvanika koje su činili prodajni agenti specijaliziranih agencija za posezonska i lječilišna putovanja te novinari općih austrijskih glasila i specijaliziranih magazina prisustvovalo prezentaciji. Nakon prezentacije organizirana je i eno-gastronomska prezentacija tijekom koje su uzvanici mogli kušati kvarnerske specijalitete poput krčkih šurlica, paštete „Krčke kuće pršuta“ i nezaobilazne Rabske torte. Svima prisutnima podijeljeni su i promidžbeni materijali u izdanju Turističke zajednice Kvarnera s kontaktima radi uspostave daljnje suradnje.

Prezentaciju je otvorila predstavnica Turističke zajednice Kvarnera, gospođa Tanja Augustinović uz popratne pozdravne govore veleposlanice Republike Hrvatske u Austriji, njezine ekscelencije dr.sc. Vesne Cvjetković te novog direktora Predstavništva Hrvatske turističke zajednice, gospodina Branimira Tončinića. Ovaj je event svakako i odličan početak novog ciklusa suradnje Turističke zajednice Kvarnera s novim direktorom Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Austriji, gospodinom Tončinićem koji ističe važnost promocije Kvarnera na austrijskom tržištu zbog blizine, pogodne klime i izvrsne gastro ponude. Tako su zdravstvena i lječilišna ponuda Thalassotherapie u Opatiji i Crikvenici te Lječilišta na Lošinju, nadolazeća adventska događanja na Kvarneru s posebnim naglaskom na „Advent u Opatiji“ i gastronomska ponuda vrhunskih kvarnerskih restorana bila pun pogodak.

Prezentacija je također bila i prilika da se predstavnici Turističke zajednice Kvarnera zahvale dugogodišnjem direktoru, gospodinu Ranku Vlatkoviću na izvrsnoj suradnji i podršci tijekom svih godina koje je proveo na čelu Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Austriji. Zahvaljujući zajedničkoj suradnji danas austrijski gosti zauzimaju visoko treće mjesto u ostvarenim noćenjima na Kvarneru s udjelom od gotovo 12%.

error: Content is protected !!