Kvarner se priprema za nastavak turističke sezone

Trenutno na Kvarneru je otvoreno nekoliko hotela, najviše na Opatijskoj rivijeri. Već sredinom i krajem svibnja i početkom lipnja otvara se nešto više hotela i kampova, i to na Opatijskoj rivijeri i u Rijeci, te Crikveničkoj rivijeri i otocima Krku, Cresu, Rabu i Lošinju

Rijeka – Turističko vijeće Turističke zajednice Kvarnera održalo je svoju prvu sjednicu uživo nakon popuštanja mjera i uputa da se sjednice održavaju putem video poziva, izvijestili su iz Primorsko-goranske županije. Članovi vijeća tom prilikom razgovarali su o utjecaju pandemije koronavirusa na turizam, stanju na emitivnim tržištima, epidemiološkim mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje je izdalo preporuke za prelazak granice, zatim rad smještajnih objekata, ugostiteljskih objekata i plaža. Jedna od tema sjednice također bile su i aktivnosti te poslovanje Turističke zajednice Kvarnera tijekom ove, za cijeli turistički sektor, izvanredne situacije.

Župan Zlatko Komadina komentirao je činjenicu da upravo zahvaljujući izvrsnom sustavu javnom zdravstva predvođenom Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ, ali i tradiciji zdravstvenog turizma danas na Kvarneru imamo dobru epidemiološku sliku koju bi trebalo sačuvati i nakon otvaranja granica.

– Dobro je da turisti žele doći u Hrvatsku, naši turistički radnici žele da se sektor pokrene, i važno je na razini EU i kroz bilateralne dogovore među državama dogovoriti jedinstveno postupanje kod dolaska gostiju i njihovo vraćanje u matične države koje, primjerice, insistiraju na samoizolaciji što pak traži dobro planiranje vremena provedenog na godišnjim odmorima. Svjesni smo da se prekograničnim kretanjem ljudi, može nastaviti kretanje virusa, ali u većini država našeg okruženja, kao što su Slovenija, Austrija, Mađarska, Češka, Slovačka također je stabilna epidemiološka situacija. Naša Županija kao i Istarska praktički su korona free zone, ali unatoč tome važno je dati ljudima jasne upute kako se ponašati te ujednačiti postupanje, rekao je župan Komadina.

U OKU KAMERE Turistička i ugostiteljska privreda polagano se budi, sutra se otvara prvi kamp na Opatijskoj rivijeri

error: Content is protected !!