Kvarner u srpnju bilježi najbolju popunjenost, Crikvenica među vodećim destinacijama

Kvarner u srpnju bilježi najbolju popunjenost u Hrvatskoj, u odnosu na prošlu sezonu od čak 49 posto.

Rijeka – Trenutno u Hrvatskoj boravi oko 780.000 turista od čega 200.000 njemačkih, 135 tisuća slovenskih, 130 tisuća domaćih, 74 tisuća poljskih i 46 tisuća čeških turista. Najveći broj turista trenutno boravi na Viru, a zatim slijede Rovinj, Medulin, Crikvenica i Poreč. Vodeće destinacije u srpnju prema ostvarenim noćenjima su Vir (711 tisuća), Rovinj (619 tisuća), Medulin (553 tisuće), Novalja (486 tisuća) i Mali Lošinj (475 tisuća), izvijestili su danas iz Hrvatske turističke zajednice.

– Nalazimo se na prvom prolaznom vremenu. Ovo su, s obzirom na okolnosti, odlični rezultati i dobra najava za kolovoz koji je pred nama. Pojačane promotivne aktivnosti, kako pozivne oglašivačke kampanje, tako i one informativnog karaktera, provodit ćemo do kraja kolovoza na tržištu Njemačke, Austrije, Velike Britanije i Italije s obzirom da je riječ o vrlo važnim tržištima za naš turizam na kojima se Hrvatska nalazi na popisu sigurnih zemalja. Bitno je i dalje odgovorno ponašanje te pridržavanje propisanih epidemioloških mjera kako bi zadržali status naše zemlje kao sigurne turističke destinacije i od ove turističke sezone izvukli maksimum“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Kvarner u srpnju bilježi najbolju popunjenost turističkih kapaciteta u Hrvatskoj, u odnosu na prošlu sezonu od čak 49 posto, dok je Hrvatski prosjek 41 posto.

Direktorica Ureda turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov u izjavi za Radio Rijeku kaže da su turistički rezultati daleko bolje od očekivanih. Ističe važnost toga da epidemiološka slika na Kvarneru ostane  ovako dobra. Veseli činjenica, dodaje direktorica, da njemački gosti dolaze, ostvarili su više od milijun noćenja i posljednjeg tjedna srpnja, što je isto kao lani u tom periodu.