Kvarnerska rivijera: Rijeka pobijedila Budućnost i osvojila 20. naslov

…ilustracija…

Riječki nogometaši odigrali su čvrstu utakmicu protiv odlično postavljenog protivnika koji je unatoč inicijativi Rijeke zatvorio prilaze svome golu. Dovoljno je reći da Budućnost na turniru nije primila pogodak iz igre.

RIjeka – Kadeti Rijeke pobjednici 65. izdanja Kvarnerske rivijere nakon što su u finalu slavili protiv Budućnosti nakon izvođenja jedanaesteraca ukupnim rezultatom 4:2 (0:0).

U junaka utakmice prometnuo se Marko Šušak koji je obranio dva jedanaesteraca i tako donio Rijeci jubilarnu 20. titulu na Kvarnerskoj rivijere. Za Rijeku su s bijele točke precizni bili Bošnjaković, Smolčić, Jurešić i Čeliković.

Riječki nogometaši odigrali su čvrstu utakmicu protiv odlično postavljenog protivnika koji je unatoč inicijativi Rijeke zatvorio prilaze svome golu. Dovoljno je reći da Budućnost na turniru nije primila pogodak iz igre.

Prvi udarac prema golu uputila je Budućnost u 22. minuti kada je Bulatović pucao s ruba kaznenog prostora, ali Šušak je bio spreman.

Rijeka je prvi put zaprijetila u 28. minuti. Smolčić je ubacio, a Mitrovićev udarac glavom obranio je Nikčević. U petoj minuti nastavka Vuk je primio loptu na rubu kaznenog prostora, oslobodio se čuvara, a Nikčević je sjajnom reakcijom spasio svoju mrežu. Rijeka je nastavila pritiskati, u 54. minuti Mitrović je ubacio, lopta se odbila do Šanteka koji je s ruba šesnaesterca pucao pokraj gola. U 57. minuti, nakon ubačaja Jurešića, nastala je velika gužva u kaznenom prostoru, ali na kraju je obrana Budućnosti uspjela očistiti opasnost ispred gola.

Rijeka je pritisnula u završnici susreta. Vuk je u 70. minuti prošao po lijevoj strani i na povratnoj pronašao Jurešića čiji udarac je uspjela zaustaviti obrana Budućnosti. U nastavku napada, Šantek je proigrao Vuka koji je pucao malo pokraj vratnice.

Finale: Rijeka – Budućnost 4:2-11m (0:0).
Stadion HNK Rijeka
Sudac: Bebek (Rijeka).
Jedanesterci: 1:0 Bošnjaković, 1:1 Brnović, 2:1 H. Smolčić, 2:1 Obradović – Šušak brani, 3:1 Jurešić, 3:2 Drešaj, 4:2 Čeliković, 4:2 Đurđević – Šušak brani.

RIJEKA: Šušak, Čeliković, Nekić, H. Smolčić, Vuk, Jurešić, Liber, Šantek, Mitrović (od 60′ Biškupović), Svetić (od 83′ Bošnjaković), Petrović.

BUDUĆNOST: Nikčević, Obradović, Milić, Drešaj, Bakić (od 74′ Đurđević), Bulatović (od 65′ Mugoša), Brnović, Filipović (od 76′ Avdijaj), Tripković (od 83′ Vlahović), Vukčević, Škrijelj (od 62′ Šabotić).

I. M. / HNK Rijeka / PodUčkun.net

error: Content is protected !!