Kvizomani pobjednici prvog Opatijskog retro kviza @ Ljetna

Sastavljen prema uzoru na ”Pub kviz” koji se tijekom proljeća održavao u Opatiji i Rijeci, a kojem je dodana i rubrika ”Retropatija” s pitanjima iz opatijske bliske prošlosti, ”Opatijski retro kviz” privukao je šezdesetak ljubitelja teških pitanja, te još nekoliko desetaka gledatelja.

Opatija – Kvizomani, grupa iz Opatije, pobijedila je na prvom ”Opatijskom retro kvizu” koji se održao u petak navečer u sklopu Foajea na maloj sceni Ljetne pozornice. Kako bi nadmašili dvanaestak drugih grupa, Opatijci su se morali ”probiti” kroz 36 pitanja podijeljenih u pet rubrika: sport, film, glazba, trivija i retropatija. Upravo ova posljednja možda je donijela prevagu na ”domaćem terenu”, jer je tražila znanja iz opatijske prošlosti i sadašnjosti – za njeno uspješno svladavanje, trebalo je znati da je disko-klub nazvan prema pjesmi grupe ”Beatles” zapravo ”Lady Madonna”, da se ”Kraš” nekad zvao ”Maja”, da je Ljetna pozornica izgrađena 1957. godine, a Lido ”zgorelo” 1989. godine, te da je 1932. godine Opatijom šetao Albert Einstein.

Pobjednici su za nagradu dobili karte za predstojeća dva mjuzikla – ”Cabaret” i ”Producente”, ali i vatromet koji je ”u njihovu čast” sa susjedne terase restorana Bevanda lansirao Gabrielle Volpi, koji je tamo proslavljao svoj 70. rođendan.

Vikend je i nastavljen u ”retro-stilu”, programom ”Saturday Night Fever” posvećenom najvećim hitovima disco-ere i plesnim potezima Johna Travolte, a visoku gledanost postiglo je i sinoćnje finale Europskog prvenstva u nogometu koje se prenosilo na velikom platnu.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!