Kwasniewski: Ne planiram napustiti ring u Opatiji bez FFC pojasa!

Arhiva

Arhiva

Wieslaw Kwasniewski je vrhunski K1 borac koji će Mladenu Brestovcu pružiti jak otpor u pokušaju osvajanja FFC titule. Ovaj dvojac se trebao boriti u svibnju pod okriljem FFC-a, ali je Poljak tada otkazao meč zbog ozljede.

Opatija – U borbi za K1 teškaški pojas prvaka na Super Finalu FFC-a 17, sastat će se Poljak Wieslaw Kwasniewski i naš Mladen Brestovac. U MMA teškaškom obračunu u kojem je također ulog pojas prvaka, snage će odmjeriti Ricco Rodriguez i Dion Staring. FFC Super Finale će se 20.12. održati u Opatiji te ćemo imati priliku uživati u 14 vrhunskih mečeva po K1 i MMA pravilima.

Wieslaw Kwasniewski je vrhunski K1 borac koji će Mladenu Brestovcu pružiti jak otpor u pokušaju osvajanja FFC titule. Ovaj dvojac se trebao boriti u svibnju pod okriljem FFC-a, ali je Poljak tada otkazao meč zbog ozljede.

Porazgovarali smo s Wieslawom, jer nas je zanimalo smatra li poljski borac da može Mladenu pomrsiti planove o osvajanju titule.

Ostalo je 20 dana do ulaska u FFC ring. Kako se osjećaš?
– Osjećam se vrhunski i jako sam uzbuđen zbog ove prilike koju mi je dao FFC. Znam da ću pružiti dobru borbu. Pripremam se na najvećoj razini za ovaj meč i ništa neću prepustiti slučaju.

Jesi li proučio svog suparnika?
– Da, naravno. Mladen je pravi čvrsti teškaš, znam da je odličan borac s lijevim gardom. Ne smijem ga podcijeniti jer je trenutno na nizu od 10 pobjeda, što dovoljno govori o tome koliko je opasan i učinkovit.

Bojiš li se da ćeš izgubiti?
– Poraz je sastavni dio svakog sporta. Nitko ne voli gubiti, pa tako ni ja. Borim se protiv borca koji je nije lak zalogaj, no nemojte misliti da ću ući u ring s bijelom zastavicom. Znam da je dobar borac, ali sam i ja isto. Imam 38 godina, puno mečeva iza sebe i ne planiram napustiti ring bez pojasa.

Jesi li spreman za 9 minuta?
– Spreman sam za 15 minuta. Podignuo sam zadnju fazu treninga na jednu veću razinu i vjerujem da će se to vidjeti.

Jesi li zadovoljan protivnikom kojeg ti je namijenio FFC match- maker?
– Da. Žao mi je što nisam bio u mogućnosti nastupiti u svibnju, no to je život. Mislim da je naše sparivanje vrlo dobar izbor te da ćemo Mladen i ja svojom izvedbom dignuti cijelu dvoranu na noge.

Što misliš, tko će pobijediti i na koji način?
– Ne znam. Nadam se da ću pobijediti, ali ako ne pobijedim, neće biti kraj svijeta ha-ha. Opet ću se boriti.

Poštuješ li Brestovca?
– Naravno. Ali to poštovanje ću ostaviti izvan ringa.

Što smatraš svojim i Mladenovim najjačim oružjem?
– Brestovac je odličan boksač koji na to povezuje dobre kickove. Ne bih želio govoriti o svojim prednostima i otkriti plan borbe.

Imaš li poruku za Brestovca?
– Želim mu reći da se veselim našoj borbi i nadam se da ćemo odraditi najbolju borbu večeri.

Hoće li Wieslaw Kwasniewski biti “taj” koji će zaustaviti pobjednički niz Mladena Brestovca od 10 borbi, saznat ćemo 20. prosinca. Ulaznice su već u prodaji po cijeni od 70 kuna u sustavu Eventim i na kioscima Tiska u cijeloj Hrvatskoj.

Vice Stanišić / PodUčkun.net