Laburisti predstavili svoju stranačku listu @ Matulji

Marijan Vejvoda, Zlatko Zmajila, Linda Baretinčić, Sani Ivančić, Mia Plivelić i Marin Šustar

Marijan Vejvoda, Zlatko Zmajila, Linda Baretinčić, Sani Ivančić, Mia Plivelić i Marin Šustar

Predsjednik ogranka Marin Šustar istaknuo je kako laburisti na izbore idu ”samostalno i bez kompromisa” te da ”ne pristaju na političku trgovinu i stranačko nadmetanje za vlast”.

Matulji – Hrvatski laburisti, odnosno njihov matuljski ogranak, i službeno su predali listu kandidata za Općinsko vijeće, koja će se biračima predstaviti pod sloganom ”Mi smo Vaš glas!”. Na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji, članovi stranke istaknuli su kako se na listi – osim već dobro znanih stranačkih osoba kao što su predsjednik ogranka Marin Šustar, tajnik Sani Ivančić ili član Zlatko Zmajila – na 4. mjestu nalazi i nestranačka kandidatkinja Gracijela Laković, dugogodišnja uspješna poduzetnica iz Bregi.

– Na Općinskoj listi matuljskih Laburista nalaze se i visokoobrazovane osobe, doktori znanosti, ali i profesori poput Marijana Vejvode i Linde Baretinčić. Osim toga, profesorica njemačkog jezika Linda Baretinčić iz Bregi je i diplomirani arheolog i turistički vodić, predsjednica Vjeća roditelja OŠ Matulji i član školskog odbora, te volonter Crvenog križa Poreč i Udruge Debra (Djeca leptira). Još valja istaknuti i poznatog umjetnika na našoj listi, mag.art. Radovana Kunića, kao i činjenicu da se na listi nalazi preko 40 posto žena, što znači da smo jedna od rijetkih stranaka na matuljskom području koja poštuje Zakon o ravnopravnosti spolova, kazao je predsjednik ogranka Marin Šustar.

Istaknuo je kako laburisti na izbore idu ”samostalno i bez kompromisa” te da ”ne pristaju na političku trgovinu i stranačko nadmetanje za vlast”.

– Naša lista se sastoji od većinom mladih i politički neokaljanih osoba koji će svojom sposobnošću i poštenjem mještanima Matulja omogućiti bolju budućnost. Općina Matulji ima bogate i neiskorištene razvojne mogućnosti koje nitko na vlasti u posljednjih 20 godina nije znao prešpoznati, te je stoga krajnje vrijeme za nove ljude i novu politiku. Naše građane nećemo obmanjivati i obećavati im brda i doline, već ćemo pošteno i odgovorno realizirati naš program poticanja i rasta gospodarstva, odnosno usmjeravanja svih općinskih resursa i snaga u zapošljavanje. Također, zasigurno ćemo voditi računa o socijalnoj osjetljivosti i solidarnosti, a naš izborni program ”Matulji za 5!” predstavit ćemo idući tjedan, zaključio je Šustar, poručivši da sugrađani mogu svoja pitanja, prijedloge i mišljenja uputiti na e-mail matulji@laburisti.com ili osobno svakog ponedjeljka u KD Hangar od 18 do 20 sati.

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!