Laburisti proveli akciju Knjiga žalbi @ Opatija, Lovran

Nakon Matuljaca, koji su se u velikom broju odazvali akciji Hrvatskih laburista priliku da iznesu svoje prigovore na stanje u svome mjestu imali su Opatijci i Lovranci.

Opatija, Lovran – Subotom i nedjeljom, kada komunalni redar ne radi, Lovran se pretvara u veliko gradilište, bilo ljeti ili zimi! Kada će se sankcionirati one koji u bilo koja doba godine pale korov, i prekriju cijeli Lovran dimom – samo je jedno od niza upisa u Knjigu žalbi, popis pritužbi koji su članovi Hrvatskih laburista – Stranke rada tijekom studenog prikupili u Lovranu i Opatiji.

– Akcija Knjiga žalbi je provedena tijekom prva dva vikenda u studenom (3. i 10.11), u razdoblju od 9:30 do 16 sati. Odaziv je bio dobar i skupljeno je šezdesetak primjedbi od strane građana Lovrana i lovranštine, pa čak i turista, kazao je član IO lovranskog ogranka laburista, Samir Sven Raković, dodavši kako se ostale primjedbe Lovranaca odonse uglavnom na manjak sportske dvorane i neuređenost sportskih kapaciteta, otkazivanje lanjske maškarane povorke, prometnog krkljanca…

U suradnji s predstavnicima matuljskog ogranka, lovranski su laburisti akciju Knjiga žalbi održali i u Opatiji protekle subote, 17. studenog a kažu kako se najveći broj pritužbi odnosi na slabu ponudu noćnog života i lošu parkirnu politiku. Nakon obrade pritužbi, Knjige žalbi bit će predani vodstvu jedinica lokalne samouprave –kao što je to već učinjeno u Matuljima – od kojih se očekuje i angažman na rješavanju tih pitanja.

– Knjigu žalbi nastavit ćemo provoditi, uskoro dolazimo i u ostale jedinice lokalne samouprave na Liburniji. Prvi je na redu Kastav, nakon čega ćemo ići i u Mošćeničku Dragu, zaključio je Raković.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!