Laterna Magica – Filmski projekt udruge Foliot uskoro ima prezentaciju cjelogodišnjeg rada @ Matulji

Od početka ove školske godine u filmskom klubu udruge Foliot provode se i redovne filmske radionice čiji će se završni radovi „Tvornica želja“ i „Sreća“ prikazati na završnoj prezentaciji u Vijećnici Općine Matulji 19. prosinca.

Matulji – Nakon što su u ljetnim mjesecima u udruzi Foliot – Centar za djecu i mlade Matulji održane dvije trodnevne filmske radionice, aktivnosti u sklopu projekta „Laterna Magica“, uz potporu Primorsko-goranske županije i Općine Matulji, još uvijek su u tijeku.

S ciljem doprinosa razvoju dječjeg filmskog stvaralaštva, povećanja interesa djece za filmskom kulturom te razvijanja kreativnosti i filmske pismenosti kod djece osnovnoškolskog uzrasta, u srpnju je u sklopu matuljskog CIK filmskog festivala održana trodnevna filmska radionica na kojoj su polaznici i polaznice snimili film u kojem su objasnili što za njih znači film te kratki dokumentarni film „7 pitanja za urara“ o matuljskom uraru, jednom od rijetkih u Primorsko-goranskoj županiji. Druga trodnevna radionica održana je u suradnji s Udrugom filmskih entuzijasta AnimatoRi, a na njoj su djeca naučila nešto više o tehnici stop animacije. Od početka ove školske godine u filmskom klubu udruge Foliot provode se i redovne filmske radionice čiji će se završni radovi „Tvornica želja“ i „Sreća“ prikazati na završnoj prezentaciji u Vijećnici Općine Matulji 19. prosinca.

– Ovim je projektom također nastavljena suradnja s Dječjim domom Ivana Brlić Mažuranić u Lovranu započeta tijekom proljetnih praznika ove godine, a interes i zadovoljstvo djece i odgojitelja bio je poticaj za daljnju suradnju. U tijeku su radionice na kojoj će djeca izraditi video božićne tematike, a isti će biti prikazan na božićnoj priredbi Doma, poručili su iz Foliota, dodavši kako još nije kasno priključiti se redovnim filmskim radionicama koje će se nastaviti i u sljedećoj godini.

Više informacija možete naći na stranicama Udruge Foliot.

D. Ž. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!