Ledena čarolija na Ljetnoj pozornici nastavlja se i u siječnju @ Opatija

Klizalište na Ljetnoj

Klizalište na Ljetnoj

Nakon koncerta Koktelsa i klape Nevera u Silvestarskoj noći, uz klizalište koje će pružiti novi užitak ”noćnog klizanja” do ranih jutarnjih sati, počinje siječanjski program koji je u najvećoj mjeri posvećen – djeci.

Opatija – Program ”Ledene čarolije” na Ljetnoj pozornici nastavit će se i nakon sutrašnjeg dočeka Nove godine, tijekom prve polovice siječnja.

Nakon što su Opatijci i njihovi gosti, a pogotovo oni najmlađi tijekom čitavog prosinca uživali u klizanju, koncertima, kazališnim predstavama, festivalu čokolade, festivalu božičnih kolača i kolačića, druženju sa Svetim Nikolom i Djedom Božićnjakom, a sve to u sklopu manifestacije ”Ledena čarolija”, očekuje ih i ništa manje čaroban siječanj koji će potrajati do kraja školskih praznika 12. siječnja, odnosno gotovo do početka karnevalskog ludila.

Strip radionica by Damir Steinfl

Strip radionica by Damir Steinfl

Nakon koncerta Koktelsa i klape Nevera u Silvestarskoj noći, uz klizalište koje će pružiti novi užitak ”noćnog klizanja” do ranih jutarnjih sati, počinje siječanjski program koji je u najvećoj mjeri posvećen – djeci školskog uzrasta, kojoj će pružiti mjesto za zabavu tijekom ferija.

U prosincu su posjetitelji, osim klizanja, na svim događanjima uglavnom bili ”promatrači’ dok će u siječnju imati prilike aktivno sudjelovati. Naime, za vrijeme školskih praznika osnovnoškolce čekaju četiri kreativne radionice u šatoru na maloj Ljetnoj pozornici. Prva na rasporedu je strip radionica koju će voditi opatijski strip umjetnik Damir Steinfl iz K.U.D. Ventil. Radionica će trajati dva dana, 4. i 11. siječnja od 10 do 12.15 sati, u sklopu koje će djeca savladati osnove crtanja stripa, te samostalno osmisliti i skicirati jednu stranicu stripa.

Na blagdan Sveta Tri kralja, 6. siječnja organizirana je likovna radionica pod nazivom ”Mozaik od pahuljica i prstohvat čarolije” u terminu od 16 do 18 sati, a vodit će ju dvije mlade akademske umjetnice iz Glazbenog studija Oz, Lorena Žuvić i Tanja Prodan. U radionici će djeca aktivno sudjelovati u stvaranju umjetničkog djela tehnikom mozaika.

Iste kreativke vodit će i žonglersku radionicu ”Šarene zimske cirkusarije” koja će se održati 7. siječnja od 16 do 18 sati. Tijekom radionice djeca će biti uključena u izradu rekvizita pomoću kojih će naučiti osnovne žonglerske tehnike. Ovom radionicom pokušat će se popularizirati žongliranje i ostale cirkuske tehnike čija je uloga još uvijek nedovoljno poznata u razvoju djece.

Vedran Ružić

Vedran Ružić

Glazbena radionica ”Žice na ledu” na rasporedu je 9. siječnja od 16 do 18 sati, a vodit će ju mladi i perspektivni glazbenici Vedran Ružić i Damjan Brnić. Djeca će se na radionici upoznati s ”manje popularnim” ali iznimno važnim instrumentima u sklopu svakog glazbenog sastava kao što su bass/kontrabas i gitara. Sudjelovanje u svim radionicama je besplatno.

Zbog velikog interesa, od 3. siječnja organizirat će se škola klizanja još jedne grupe početnika, dok će dosadašnji polaznici škole u posebnom terminu moći dodatno razvijati svoje klizačke sposobnosti. Pet termina škole, uz 3. siječanj, još su 7., 8., 9. i 10. siječnja, a polaznike će koštati 75 kuna. Pozivamo svu djecu da nam se pridruže na „Ledenoj čaroliji“ kako bi što veselije i kreativnije provela svoje školske praznike, te napunjenih baterija ušla u školske klupe, poručili su iz Festivala Opatija.

Ivan Mellor / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net