Ledena čarolija počinje ovog vikenda: Na ledu već od petka, službeno otvorenje u subotu @ Opatija

ledena_carolija_otvorenje_klizalista_ljetna_pozornica_opatija_2015

Klizalište će za građanstvo biti otvoreno svakodnevno: od ponedjeljka do četvrtka u vremenu od 11 do 21 sat te od petka do nedjelje od 10 do 22 sata, izuzev u terminima škole klizanja te Božića kada se radi od 15 do 22 sata.

Opatija – Ljetna pozornica i ove zime u vrijeme adventa i školskih praznika otvara svoja vrata, a mjesec i pol dana zabave na klizalištu svim posjetiteljima pružit će Ledena čarolija.

ledena_carolija_otvorenje_klizalista_ljetna_pozornica_opatija_2015_2

– Uz mali jubilej, jer u Opatiji se kližemo već petu godinu, ”Ledena čarolija” trajat će rekordnih 45 dana, od 2. prosinca 2016. do 15. siječnja 2017., očekuje nas velik broj događanja na klizalištu i uz klizalište. Uz bogatu ugostiteljsku ponudu u adventskim kućicama, bit će tu brojni koncerti, predstave za djecu, DJ večeri, kreativne radionice, nastupi klapa i mažoretkinja, doček Svetog Nikole i još puno, puno toga. Nezaobilazni dio čarolije svakako je i škola klizanja koja kreće već 5. prosinca, kazao je Aleksandar Monar iz Festivala Opatije.

Kako je istaknuo, škola će po uzoru na prošlu godinu biti organizirana u dva ciklusa, a u svaki će se ciklus moći prijaviti početnici i oni malo napredniji. Drugi ciklus kreće 23. prosinca i trajat će do 13. siječnja. Cijena škole klizanja je 150 kuna po polazniku, odnosno 100 kuna po polazniku za dva ili više članova iste obitelji, a uključuje klizaljke i 8 sati škole. Prijave za školu klizanja primaju se svakodnevno u radno vrijeme u kućici za najam klizaljki. Iz kućnog reda valja izdvojiti obavezno korištenje rukavica prilikom klizanja.

zima_u_opatiji_bajkovita_ledena_carolija_2014_ljetna_pozornica_opatija_3

– Prva urezivanja bridova klizaljki u led na Ljetnoj pozornici bit će moguća već u petak 2. prosinca od 10 sati ujutro, a od 19 do 20.30 sati nastupit će klapa Nevera. Svečano otvorenje ”Ledene čarolije” održat će se u subotu 3. prosinca u 17 sati, već tradicionalno, uz atraktivne mlade klizačice i klizače zagrebačkog Klizačkog kluba ”Medo” programom nazvanim ”Neobična ledena čarolija”. Spektakularne vještine klizača i klizačica koji sve plesove izvode s nevjerojatnom hrabrošću i gracioznošću, vidjet ćemo u ovoj ”ledenoj” predstavi u kojoj sudjeluje tridesetak klizačica i klizača koji sav svoj trud i talent ulažu u savršenstvo izvedbe. Uz čarobne likove iz Pepeljuge, dobre stare ”jaba-daba-du” Flinstonese, vidjet ćemo i Štrumpfove, pingvine s Madagaskara… bit će tu svega, a na nama je da uživamo u još jednom Medinom spektaklu, kazao je Monar.

Klizalište će za građanstvo biti otvoreno svakodnevno: od ponedjeljka do četvrtka u vremenu od 11 do 21 sat te od petka do nedjelje od 10 do 22 sata, izuzev u terminima škole klizanja te Božića kada se radi od 15 do 22 sata.

– Pozivamo sve građane Opatije i okolice, goste i sve one koji se zateknu u Opatiji u vrijeme ”Ledene čarolije” da dođu na Ljetnu pozornicu, okušaju se u klizanju, okrijepe toplim napitkom i uživaju ugodnom ambijentu zimske pozornice. Ulaz na sva događanja je slobodan, zaključio je Monar.

ledena_carolija_klizaliste_opatija_2013

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!