Let's Rock Volosko ponovo na repertoaru

lets-rock_sm…manifestacija će se održati 8. kolovoza, a nastupit će desetak demo-bendova, koji će biti izabrani na skorašnjem natječaju…
nakon lanjske zabrane, rock koncert vraća se svom uobičajenom terminu…

Volosko – Nakon godine dana ‘’prisilne pauze’’, vraća se koncert demo benodva ‘’Let’s Rock Volosko’’, manifestacija nastala 2009. godine na inicijativu grupe mladih iz Opatije i okolice – koji su organizirali koncert u spomen preminulom prijatelju Elisu Jegliću na njegov rođendan – i ‘’nestala’’ godinu dana kasnije ‘’na inicijativu’’ grupe nešto starijih ljudi iz gradske vlasti.
Naime, nakon uspješnog ‘’debija’’, mladi Vološćani i Opatijci su se organizirali u udrugu ‘’Boem’’ kako bi lakše organizirali slične manifestacije, međutim, u tome ih je prošle godine spriječila odluka gradske vlasti koja im je umjesto dozvole za korištenje platoa na Voloskom, uručila ‘’odbijenicu’’. Tako se lani, umjesto koncertom, mladenački bunt i sjećanje na prijatelja izražavalo mirnim prosvjedom.
Prosvjedi su, čini se, urodili plodom, budući da je putem službenih internetskih stranica Grada Opatije gradonačelnik Ivo Dujmić poručio kako su ‘’mladi iz Opatije inicirali ovakvu manifestaciju, njihov je prijedlog prihvaćen te se nada da će Let’s rock Volosko postati tradicionalna manifestacija s datumom održavanja 08.08. u Voloskom’’.
Dakle, novo (drugo u tri godine) izdanje koncerta Let’s Rock Volosko održat će se u ponedjeljak, 8. kolovoza na vološćanskom vaterpolo platou, počet će u 20 sati i trajati do dva sata iza ponoći.
Nastupit će desetak bendova, a uz koncert se namjerava postaviti izložba radova studenata Akademije primijenjenih umjetnosti iz Rijeke. Ulaz na koncert je besplatan.
…koji su razlozi prošlogodišnjeg prosvjeda pogledajte u video isječku…
Liburnija.net TV – Prosvjed hoćemo svirati, a ne profitirati @ Volosko

Davor Žic / Liburnija.net
Vezane vijesti:
Reagiranje: Otkazan drugi ”Let’s rock Volosko”
Reagiranje: U nadi za bolje Volosko
Tjedni retrovizor
FOTO, VIDEO: Mirni prosvjed – ‘Hoćemo svirati, a ne profitirati’ @ Volosko

error: Content is protected !!