Liber: Ako se poništi sporazum o međusobnom korištenju sportskih objekata komotno možemo ugasiti vaterpolo klub

– Niti nas je itko obavijestio da postoji neki problem niti da su se promijenila dosadašnja ‘pravila igre’, pogotovo što već godinama koristimo objekte sukladno sporazumu koji je potpisan između Rijeke i Opatije. Ako se ovo ne izgladi, tj. vrati na staro mi komotno možemo staviti ključ u bravu. Sredstva za plaćanje korištenja bazena nemam u našem proračunu jer otkada je sporazum potpisan ta sredstva nisu predviđena, kazao nam je dugogodišnji direktor kluba, Danijel Liber ogorčen situacijom u kojoj su se našli opatijski vaterpolisti. 

Opatija – Više od devet godina na snazi je bio Sporazum o korištenju sportskih objekata koji su 2010. godine potpisali gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel. Ugovorom se tada definiralo korištenje sportskih objekata gradova Rijeke i Opatije za potrebe održavanja natjecanja i treninga sportskih udruga sa sjedištem na području Rijeke i Opatije, koje provode programe javnih potreba u sportu oba grada, no očigledno se nešto u međuvremenu promijenilo, ali bez ikakvih najava ili upozorenja sportskim klubovima, a jedni od njih su i predstavnici Vaterpolo kluba Opatija koji su doživjeli neugodno iznenađenje kada im je najavljeno slanje fakture za korištenje bazena Kantrida.

Danijel Liber – direktor VK Opatija

–              Ostao sam šokiran kada me je nazvala tajnica iz Rijeka sporta i kazala mi da nam je odobreno korištenje bazena, ali uz plaćanje. Niti nas je itko obavijestio da postoji neki problem niti da su se promijenila dosadašnja ‘pravila igre’, pogotovo što već godinama koristimo objekte sukladno sporazumu koji je potpisan između Rijeke i Opatije. Ako se ovo ne izgladi, tj. vrati na staro mi komotno možemo staviti ključ u bravu. Sredstva za plaćanje korištenja bazena nemam u našem proračunu jer otkada je sporazum potpisan ta sredstva nisu predviđena. Faktura za prošli vikend još nije stigla, ali najavili su da ću morati platiti termin. Da sam zna da ćemo morati plaćati termine definitivno ne bi organizirao ovaj turnir, kazao je dugogodišnji direktor kluba, Danijel Liber ogorčen situacijom u kojoj su se našli opatijski vaterpolisti.

Podsjetimo, prilikom potpisivanja ugovora Dujmić je kazao – ‘Ovaj ugovor dobru s vezu samo osnažuje višegodišnju dobru suradnju, omogućujući sportskim klubovima da mogu bez naknade koristiti sportske objekte u Rijeci i Opatiji’.

– Riječki gradonačelnik Obersnel istaknuo je kako je potpisivanje ovog Sporazuma nastavak dobre suradnje između gradova Rijeke i Opatije. “Područje Rijeke i Liburnije predstavlja cjelinu, a ovaj sporazum još jedan je dokaz da administrativne granice nisu prepreka za suradnju, već naprotiv. Potpisivanjem ovog sporazuma korist će imati građani oba grada,” kazao je gradonačelnik Obersnel, podsjetivši kako gradovi Rijeka i Opatija već surađuju na drugim područjima, kao što su kultura i komunalna infrastruktura.

error: Content is protected !!