Liburnia Riviera Hoteli donirali 1,3 milijuna kuna Nastavnom zavodu za javno zdravstvo PGŽ

Naglasio je da Opatija ima veliku perspektivu za ulaganja ne samo u hotelske objekte već i u infrastrukturu te obalu. Zaželio im je dobrodošlicu te rekao da u svim svojim planovima i daljnjim ulaganjima mogu računati na pomoć i podršku Županije.

Rijeka – Župan Zlatko Komadina sa suradnicima primio je danas predsjednika uprave Liburnia Riviera Hotela Heimo Waldemar Hirna i člana uprave LRH Johannes Böcka kako bi im se zahvalio na vrijednoj donaciji Nastavnom zavodu za javno zdravstvo PGŽ. Liburnia Riviera Hoteli donirali su iznos od 1,3 milijuna kuna s kojim će NZZJZ PGŽ nabaviti uređaj za izolaciju RNA i reagense za detekciju virusa, kako bi građani i turisti dobili uslugu trenutno najsigurnijeg i najpouzdanijeg Covid-19 testa. Župan je rekao kako je ovo hvalevrijedna gesta te izrazio zadovoljstvo što je vodeća hotelska tvrtka u Opatiji dobila novu vlasničku strukturu u kojoj sada dominiraju hotelijeri s iskustvom koji pokazuju da žele ulagati ne samo u hotele već i u destinaciju. Naglasio je da Opatija ima veliku perspektivu za ulaganja ne samo u hotelske objekte već i u infrastrukturu te obalu. Zaželio im je dobrodošlicu te rekao da u svim svojim planovima i daljnjim ulaganjima mogu računati na pomoć i podršku Županije.

„Pandemija bolesti COVID-19 kontinuirano mijenja okolnosti u kojima živimo i utječe na sve aspekte života, uključujući i načine na koje poslujemo i putujemo. Zahvalni smo svim našim gostima koji trenutno borave kod nas, te nam njihova sigurnost, kao i sigurnost naših zaposlenika, predstavljaju prioritet. Ovom donacijom Liburnia Riviera Hoteli žele osigurati sigurnost Grada Opatije i regije kao turističke destinacije te stanovnicima i gostima pružiti najpouzdaniji i najbrži način testiranja koji je trenutno dostupan na tržištu. Kao dugoročni ulagač u regiju, predani smo stvaranju i dugoročnih društveno-odgovornih partnerstava, kao na primjeru s timom Thalassotherapije Opatija na čelu s prof.dr.sc. Viktorom Peršićem. Kao i sve naše društveno odgovorne aktivnosti i ova je donacija ulaganje u partnerstvo s lokalnom zajednicom koje traje već desetljećima“, istaknuo je predsjednik Uprave Liburnia Riviera Hotela Heimo Waldemar Hirn.

Ravnatelj NZZJZ PGŽ Vladimir Mićović istaknuo je važnost javnog zdravstva i zahvalio se u ime svih djelatnika Nastavnog zavoda koji marljivo rade ne samo za vrijeme epidemije Covida 19, već i na prevenciji te očuvanju zdravlja stanovništva, ali i naših turista: „U interesu nam je da testiranje za građane i goste bude promptno, na vrijeme, s najboljom mogućom tehnologijom i sigurno će nam vaša donacija u tome pomoći. Nabavit ćemo uređaj za automatsku izolaciju nukleinskih kiselina koji će nam pomoći da ubrzamo taj proces, a koji ujedno i dopunjuje našu infrastrukturu. Nabavit ćemo također i veliku količinu testova u visini od 900 tisuća kuna“. Ravnatelj Mićović je dodao kako su sve analize koje je Zavod napravio za pomorce i goste prepoznate širom svijeta te kako će nastaviti zastupati visoki standard i sigurnost što se tiče testiranja.

error: Content is protected !!