Liburnijska stranka na parlamentarne izbore izlazi u koaliciji sa sve popularnijim MOST-om @ Opatija

Nikica Pažin

Nikica Pažin

Na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji opatijski je gradski vijećnik Nikica Pažin, petoplasirani na izbornoj listi MOST-a i LIST-a, pozvao građane da glasuju za promjene, te da preferencijalni glas dodijele ”Opatijcu koji voli svoj grad i svoj kraj”.

Opatija – Liburnijska stranka na parlamentarne izbore u nedjelju izlazi u 8. izbornoj jedinici u koaliciji s koalicijom neovisnih lista MOST, a predsjedniku LIST-a Nikici Pažinu pripalo je 5. mjesto na zajedničkoj izbornoj listi. Na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji opatijski je gradski vijećnik pozvao građane da glasuju za promjene, te da preferencijalni glas dodijele ”Opatijcu koji voli svoj grad i svoj kraj”.

nikica_most_rekl

– Poltičke elite koje se izmjenjuju u upravljanju Hrvatskom već 25 godina, dovele su Hrvatsku na rub egzistencije. U zaduživanju Hrvatske jednaki su i crveni i plavi, i lijevi i desni. Kao da se natječu tko će podvući štetnije poteze i biti neuspješniji. Dosadašnje političko djelovanje obilježeno je nepotizmom, korupcijom, uhljebljivanjem, iskorištavanjem društvenog i zajedničkog za privatne interese. Gradnjom sportskih dvorana, domova umjetnosti, rasprodajom godinama stečene imovine, kreditima i zaduživanjem građane se vara već 25 godina. Ali i osiromašuje. Takav pristup vladanju Hrvatskom bilo na nacionalnom nivou, bilo na lokalnom nivou, producirao je glomaznu, neučinkovitu javnu upravu, poslovno štetne zakone i propise, mnoštvo poreznih, paraporeznih i drugih davanja i nameta, inspekcijsko reketarenje, koje hrvatsko gospodarstvo više teško može opsluživati, kazao je Pažin, dodavši da je MOST jedina opcija za koju se isplati glasati, jedina opcija koja je dokazala kako se vodi grad i zajednica, jedina opcija koja uz časne i stručne ljude nudi stručnost, kompetencije, rad za interes zajednice i svakog pojedinca.

Naglasio je kako MOST neće koalirati s HDZ-om i SDP-om, te kako će usprkos svojoj heterogenoj strukturi, u Saboru biti homogen.

– Reforme i promjene su nužne. Kako poreznog sustava, zakonodavstva i pravosuđa, javne i lokalne samouprave kao i reformu legistative u poduzetništvu i mi ćemo ih provesti. Ako većina u Saboru bude sačinjena od dosadašnjih koruptivno-uhljebljivačko-nesposobnih narcisoidnih ekscentrika, loše nam se piše. Dosta je krađe, namještanja natječaja, i zapošljavanja podobnih. Vrijeme je za promjene. Promjene u kojima vladati struka, znanje a ne podobnost. Vrijeme u kojem će narod i njegovi interesi biti na prvom mjestu, kazao je Pažin, dodavši da će Hrvatska nakon 8. studenog krenuti u promjene s MOST-om na čelu.

Davor Žic / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net