Liburnijska stranka – nova politička opcija u našem kraju

Nikica Pažin, Igor Puž, Jan Bernd Urban, Danijel Liber i Robert Kurelić na čvoru Kolavići/Anđeli

‘Ni levi, ni desni, već pravi’ – slogan je novoosnovane Liburnijske stranke, a na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji predstavnici Liburnijske stranke pozvali su sve građane Liburnije da ovaj petak, u 19 sati, dođu na predstavljanje stranke u Kulturni dom Zora u Opatiji.

Veprinac – Jučerašnja tiskovna konferencija prvi je javni istup članova stranke koja je osnovana krajem ožujka, a čije vodstvo smatra da jedinice lokalne samouprave na Liburniji moraju zajedno surađivati u interesu svog kraja. Liburnijski kraj nema političku opciju koja zastupa građane čitave Liburnije, kao geografsku cjelinu prožetu neraskidivim povijesnim, tradicijskim, obiteljskim, gospodarskim i inim drugim vezama. Navedene činjenice razlog su osnivanja nove Liburnijske stranke koja je jučer predstavljena na budućem čvoru Anđeli/Kolavići na cesti za tunel Učku, poručili su Robert Kurelić i Igor Puž (Akcija mladih), Nikica Pažin (Nezavisna lista Nikice Pažina), Jan Bernd Urban (Nezavisna lista Amira Muzura) i Danijel Liber.

– Regionalnost kao odrednica djelovanja Liburnijske stranke leži u uvjerenju da se najoptimalniji rezultati svekolikog razvoja nekog kraja postižu na regionalnoj razini. Regija je u pravilu dovoljno snažna i velika da raspolaže potrebnim prostornim, gospodarstvenim i inim potencijalima, a ujedno dovoljno mala da ne izgubi kontrolu na očuvanju svojih tradicijskih vrijednosti, poručio je Robert Kurelić.

– Naš je slogan da mi nismo ‘ni levi, ni desni, već pravi’. Sve stranke na vlasti konstantno zavaravaju i kupuju vrijeme, a ne uspijevaju ništa realizirati za ‘malog čovjeka’. Većina članova koja nam se priključila nikada se nije bavila politikom, a u političku avanturu smo se upustili vođeni motivom boljeg sutra, sigurni da možemo ostvariti potrebe građana. Odgovorno tvrdim da ćemo biti pioniri nove politike koja nije dirigirana stranačkom stegom i palicom. Ne podržavamo stranačko kadroviranje, već podržavamo instituciju znanja, kompetencije i kvalitete, kazao je Nikica Pažin, predsjednik Liburnijske stranke, nakon čega je prepustio riječ Urbanu kako bi objasnio razlog zbog čega je premijerni nastup stranke zakazan na gradilištu čvora Anđeli/Kolavići.

– Ovo čvorište najveća je investicija na području Grada Opatije u posljednjih tridesetak godina i odličan primjer zašto je potrebno stvaranje drugačije političke opcije. Zaseoci Benčići, Travičići i Slavići nemaju ništa od ove velike investicije, a prvenstveno mogućnost sigurnog izlaza u svijet koji ih okružuje, istaknuo je Urban te najavio temu slijedeće tiskovne konferencije.

Liburnijska stranka svoje osnivanje smatra odgovorom na neučinkovitost djelovanja tradicionalnih političkih stranaka koje djeluju na ovom prostoru i njihovom nesnalaženju u izazovima vremena koja su pred nama.

Liburnija.net: Gradilište čvora Anđeli/Kolavići

– Bina Istra odradila je svoj dio posla i napravila je čvorište, dok je Grad Opatija imao obvezu izgradnje pristupne ceste i spajanje zaseoka na ovo čvorište. Nevjerojatno je da predstavnike MO Veprinac nitko nije pozvao na sastanak vezan uz ovu temu. Ovakve stvari se u budućnosti ne bi smjele događati, rezimirao je Puž.

Na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji predstavnici Liburnijske stranke pozvali su sve građane Liburnije da ovaj petak, u 19 sati, dođu na predstavljanje stranke u Kulturni dom Zora u Opatiji.

– Poštujući načelo po kome svatko za sebe najbolje zna vlastite probleme i prioritete u njihovu rješavanju, ovim putem pozivamo stanovnike Liburnije da vlastitim učestvovanjem u radu Liburnijske stranke doprinesu ostvarenju našeg zajedničkog cilja, istaknuo je Liber.

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!