Liburnijska stranka predstavila projekte: Uređenje Slatine, vidikovac na Kuku i nove manifestacije @ Opatija

VIDIKOVAC S INFORMATIVNIM CENTROM KUK u fokusu je programa Liburnijske stranke

VIDIKOVAC S INFORMATIVNIM CENTROM KUK u fokusu je programa Liburnijske stranke

U 8 godina vladanja SDP-a i Dujmića, potrošeno je oko 1,2 milijarde kuna proračuna. U to nisu uračunati i krediti, za koje rata iznosi oko 12 milijuna kuna godišnje… Zar se ne bi svi trebali pitati: ”A što smo dobili za te novce”?

Opatija – Uređenje plaže i trga na Slatini, uređenje gradskih parkirališta i prometa, izgradnja vidikovca s informativnim centrom na Kuku te poboljšanje ponude manifestacija ključni su projekti za koje se zalaže Liburnijska stranka, a koje je na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji predstavio njen predsjednik Nikica Pažin.

– Gledam našu Opatiju, i žalostan sam jer ona svakodnevno propada sve više i više. Ulice su prazne, trgovačka i ugostiteljska ponuda sve je lošija. Mladi se iseljavaju, noćni život je nestao, broj stanovnika je danom sve manji. Mi želimo stvoriti i zaraditi da bi se trošilo, a sadašnja vlast troši ne zarađeno uzimajući kredite i rasprodavajući gradsku imovinu koju su generacije čuvale, kazao je Pažin.

Prema njegovim riječima, Opatija nema gradski trg, a prostor koji može poslužiti za tu namjenu je Slatina, koja s plažom čini jedinstvenu cjelinu – mjesto na kojem se mogu održavati manifestacije, mjesto gdje možemo obogatiti ugostiteljsku i trgovačku ponudu, mjesto po kojem će Opatija biti poznata.

– Opatija vapi za uređenjem plaže Slatina na koju ćemo vratiti povijesno drveno kupalište Slatina ali i sve one sadržaje koji su potrebni na plaži. Kao i ostale plaže od Ike do Voloskog. Idejna rješenja postoje, a mi ćemo po dolasku na vlast građanima i gospodarstvenicima ponuditi par idejnih rješenja i baciti se na posao. Gradonačelnik Ivo Dujmić i sadašnja vlast su napravili veliku štetu gradnjom vatrogasnog doma na lokaciji koju smo mogli ponuditi INA-i i preseliti je. Jer ne zaboravimo da je na Slatini crpka i zemljište u njihovom vlasništvu. Da nas je vlast htjela čuti imali bi svjetsku plažu Lido, a ne lijepi ugostiteljski objekt tik do mora, kazao je Pažin.

Kazao je kako je Liburnijska stranka izradila i idejno rješenje za vidikovac na Kuku, na kojem bi se dobilo atraktivno okupljalište gostiju, ugostiteljski sadržaj, kao i Turističko informativni centar. Ali i atrakciju koja će biti mamac za privlačenje gostiju i posjetitelja.

Nikica Pažin

Nikica Pažin

– Kroz trajanje sezone, Ulica maršala Tita od skretanja na mul pa do Slatine će biti jednosmjerna, a na ulicu ćemo prenijeti razne sadržaje. Od ugostiteljskih, prodaje suvenira, uličnih svirača, šetnice. Idejno rješenje je u izradi i prezentirati ćemo ga uskoro građanima. To je nešto čime se neće niti jedan grad u Hrvatskoj ne može pohvaliti. Izgraditi ćemo garažu Tošina, i garažu Punta kolova i time zadovoljiti uz postojeće kapacitete potrebe za parkirališnim prostorom. Uvesti ćemo besplatne shutlove za goste i građane, kao i city ili školski bus za sve školarce, a koji će biti prilagođen potrebama učenika a ne kao sada da učenici i po pola sata čekaju autobus jer je gradonačelnik ukinuo dobro organiziran city bus samo zato jer je bio od Autotransa a ne Autotroleja, objasnio je Pažin.

Dodao je kako će u grad dovesti i velike, kvalitetne manifestacije koje privlače goste i posjetitelje, pune grad, ali i gradsku blagajnu.

– Kao primjer ističem festival čokolade od kojeg ćemo napraviti svjetsku manifestaciju koja će se odvijati u svim ugostiteljskim prostorima, restoranima, hotelima, ali i u parku Angiolina, na Ulici maršala Tita, cijelom gradu i koja će trajati sedam dana. Na taj način stvaramo poželjnu destinaciju. Nažalost gradska vlast nas nije htjela čuti. Pohvalno je da se gradi Dom umjetnosti, Dječji vrtić, Hram vatrogasaca, ali da smo mogli utjecati, dječji vrtić bi bio na lokaciji Kosićevo gdje Grad ima vlastiti teren, gdje postoji autobusna linija, jer pogled na more i nije neka prednost kako tvrdi gradonačelnik Dujmić, jer pitam se kako će roditelji koji nemaju automobil dovoziti djecu u vrtić iznad Ville Vranješ, rekao je Pažin.

Istaknuo je kako ima i puno drugih projekata, među kojima su pretvaranje Voloskog u oazu umjetnika, oživljavanje Veprinca, Poljana, Pobri, zaleđa kroz poticaje u bogatu turističku ponudu, gradnja obiteljskog hotela u Voloskom, pretvaranje djela područja Parka prirode Učka u adrenalinski park, uređenje i oživljavanje parka Angiolina, vraćanje rasadnika…

– Ponekada zvučim kao njurgalo, ali samo želim građanima u dobroj vjeri skrenuti pažnju na ono što je loše. Jer svako zaduživanje ćemo mi građani platiti kroz povećanje cijene vode, komunalija, i svih nameta koji su i onako preveliki. Rasprodana je imovina, Sportska dvorana i Dom umjetnosti su građeni kreditom. Godišnja rata kredita za sportsku dvoranu i dom umjetnosti je oko 12 milijuna kuna. U 8 godina vladanja SDP-a i Dujmića, potrošeno je oko 1,2 milijarde kuna proračuna. U to nisu uračunati i krediti… Zar se ne bi svi trebali pitati: ”A što smo dobili za te novce”? Liburnijska stranka traži promjene, traži odgovornost. Gradska vlast treba vlast u funkciji naroda, a ne da je narod u službi vlasti. Nećemo dozvoliti da podobnost bude ispred stručnosti i kompetencija. Kako gradske administracije, Turističke zajednice tako i gradskih firmi te ustanova, zaključio je Pažin.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!