Liburnijske karatistice na Europskom prvenstvu @ Baku

Petra Žic


Počelo je Europsko prvenstvo u karateu, što se ove godine održava u glavnom gradu Azerbajdžana, Bakuu. Na natjecanje su otputovale i dvije karatistice s liburnijskog područja – Petra Žic i Ivona Tubić.
Opatija/Baku – Petra Žic (Karate klub Opatija) i Ivona Tubić (Karate klub Volosko) branit će boje Matulja, Opatije i liburnijskog kraja na Europskom prvenstvu u karateu za kadete i juniore, što je danas počelo u glavnom gradu Azerbajdžana, Bakuu.

Ivona Tubić


Karatistice su u Baku stigle jučer, a putovanje je prošlo u najboljem redu. Prema riječima Petre Žic, raspoloženje u hrvatskom taboru je jako dobro, iako je hladnoća u Azerbajdžanu daleko gora nego u našim krajevima, pogotovo kad zapuše hladan vjetar.
Petra Žic natječe se u juniorskoj kategoriji do 53 kilograma, što znači da će na tatamije izići u subotu, 11. veljače – i to od 15.15 do 17.15 sati kada su na rasporedu eliminacijske borbe, te – uz malo sreće – i nakon 18.15 sati kada je na rasporedu finale.
Ivona Tubić u kategoriji je U21 preko 60 kilograma, a njene borbe na rasporedu su u nedjelju, 12. veljače, od 11.15 do 12.15, dok je finale zakazano za 14.30 sati.
Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!