Liburnijski glazbenik i likovni umjetnik Vedran Ružić ima novi album pod nazivom ”Spiritual Market”

Arhiva: Vedran Ružić

Arhiva: Vedran Ružić

Kao album, ”Spiritual Market” fascinantno kombinira likovnost, priču i izuzetno sviranje, čineći jedno rijetko slojevito i značenjem bogato izdanje.

Opatija/Zagreb – Vedran Ružić, liburnijski glazbenik i likovni umjetnik, ima novi album pod nazivom ”Spiritual Market” čije se službeno predstavljanje očekuje danas u zagrebačkom Kinu SC. Kontrabasist i slikar na ovom je djelu spojio svoje dvije strasti, a u suradnji s filmskim autorima Johnom Kardumom i Irom Tomić stvorio i ”celuloidni” zapis kreiravši zanimljivo multimedijalno ostvarenje koje nadilazi samo glazbu, sliku ili video.

Album je inspiriran zapisima putovanja Marka Pola po dalekom Istoku, a to se ogleda i u zvučnim paletama koje ovaj nadareni kompozitor i instrumentalist koristi: osim njegovih 5 raznovrsnih kompozicija, obojanih tradicionalnim istarskim, kineskim i drugim utjecajima, nalaze se tu i Ružićevi aranžmani srednjevjekovnog moteta i tradicionalne mongolske pjesme. Njegov sastav, koji još čine Adriano Bernobić (bubnjevi) i Pavle Miljenović (gitara) iznimnom vještinom pliva kroz sve te različite glazbene jezike, a zapaženo je i gostovanje briljantnog saksofonista Marija Bočića na trima pjesmama. Izvrsno zvučno oblikovanje njihove izuzetne svirke jamči činjenica da je producent albuma Vedranov brat Zvjezdan Ružić, i sâm vrhunski jazz glazbenik.

Film na osobit način interpretira priču o Polovim putovanjima, spajajući na fantastičan način likove poput Kublaj-kana, derviša, asasina i drugih sa suvremenoumjetničkim izričajem. Kao album, ”Spiritual Market” fascinantno kombinira likovnost, priču i izuzetno sviranje, čineći jedno rijetko slojevito i značenjem bogato izdanje. Album je moguće po cijeni od 69 kuna kupiti na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa.

Davor Žic / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net