Lido je dobio koncesionara – Maržić će u rekonstrukciju potrošiti 4,5 milijuna eura @ Opatija

Budući izgled kupališta Lido @ Opatija

Budući izgled kupališta Lido @ Opatija

Prema ugovoru, trajanje koncesije je dvadeset godina, a Maržićeve će tvrtke godišnje plaćati fiksni dio naknade u visini od 120 tisuća kuna, te varijabilni dio koji iznosi tri posto godišnjih prihoda.

Opatija – Popularna opatijska plaža Lido dobila je novog koncesionara – Zorana Maržića. Grad Opatija predao je održavanje plaže novom koncesionaru, odnosno zajednici ponuditelja koju sastavljaju TD Bevanda Lido d.o.o. , TD Bevanda d.o.o. i TD Projekt zapad d.o.o. s kojima je prethodno temeljem odluke o davanju koncesije na pomorskom dobru za izgradnju i gospodarsko korištenje plaža Lido i Angiolina, Primorsko-goranska županija sklopila ugovor o koncesiji na pomorskom dobru za izgradnju i gospodarsko korištenje plaže Lido i Angiolina.

Budući izgled kupališta Lido @ Opatija

Budući izgled kupališta Lido @ Opatija

Prema ugovoru, trajanje koncesije je dvadeset godina, a Maržićeve će tvrtke godišnje plaćati fiksni dio naknade u visini od 120 tisuća kuna, te varijabilni dio koji iznosi tri posto godišnjih prihoda. Do kraja ove kupališne sezone ostalo je premalo vremena za investicije, stoga će se tek ovih dana postaviti ležaljke i ostala plažna oprema, da bi se s radovima na rekonstrukciji i uređenju plaže krenulo krajem listopada.

Prema najavi Zorana Maržića, u uređenje dvije plaže – Lida i Angioline, odnosno ”starog Lida”, utrošit će se ukupno 4,5 milijuna eura kroz dvije godine. U prvoj fazi uređivat će se sadašnji pješčani dio plaže, koji će zaživjeti iduće kupališne sezone, pri čemu su glavne novosti izgradnja bazena, sadnja četrdesetak stabala palmi, izmicanje obalne šetnice na visinu buduće terase natkrivene Ljetne pozornice te pod njom gradnja popratnih sadržaja kao što su barovi, restorani, wellness ponuda… Na kupalištu Angiolina trebao bi se rekonstruirati nekadašnji izgled, a u objektu koji bi trebao biti izgrađen sezonu kasnije, smjestit će se ugostiteljski, turistički i kulturni sadržaji.

Budući izgled kupališta Lido @ Opatija

Budući izgled kupališta Lido @ Opatija

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!