Likovna kolonija Mošćenički pinel 2013. počinje ove subote @ Mošćenice

Arhiva Liburnija.net: Mošćenički pinel 2012.

Arhiva Liburnija.net: Mošćenički pinel 2012.

Svečano otvorenje kolonije održat će se 24.8.2013. u 19:30, a zatvaranje 31.8.2013. u 18:30. Ovogodišnji Mošćenički pinelić, namijenjen najmlađim likovnim umjetnicima, održat će se 27. 8. 2013., a tematski će biti povezan sa glagoljicom.

Mošćenice – Peta po redu međunarodna likovna kolonija Mošćenički pinel 2013., koja se održava u starom srednjovjekovnom gradu Mošćenicama smještenome na istočnoj obali istarskoga poluotoka u Hrvatskoj, počinje ove subote (24. 8.) kada se na inicijalnoj izložbi umjetnici predstavljaju ranijim radovima po vlastitome izboru, a završava 31. kolovoza izložbom novonastalih radova.

Lajtmotiv 5. međunarodne likovne kolonije su Mošćenice – grad između neba i mora, a organizator je Radna grupa za kulturni turizam pri Katedri Čakavskog sabora općine Mošćenička Draga. Stručna voditeljica kolonije je Višnja Slavica Gabout.

moscenicki_pinel_2013

Cilj je ove kolonije promoviranje kulturnih i turističkih vrijednosti Mošćenica kao jednoga od najstarijih i najočuvanijih gradića na Liburniji, uključivanje Mošćenica u međunarodnu mrežu gradova i mjesta u kojima se održavaju slične likovne radionice, intenziviranje likovno-umjetničke suradnje i razmjene na međunarodnoj razini te uključivanje djece u rad kolonije. U ovogodišnjoj likovnoj koloniji Mošćenički pinel sudjeluje devet umjetnika iz Hrvatske i inozemstva. To su Marina Battistella, Doris Brändlein, Ingrid Grillmayr, Petra Jovanovska, Helene Kleindienst-Guggi, Sabine Leichner-Heuer, Barbara Raič, Kruno Vrgoč i Vladimir Zopf. Međunarodna likovna kolonija Mošćenički pinel 2013. traje sedam dana i završava izložbom radova nastalih tijekom manifestacije. Izložba će biti postavljena u izložbenome prostoru smještenom u prizemlju Područne škole u Mošćenicama.

U okrilju Kolonije organiziraju se i dječje likovne radionice pod nazivom Mošćenički pinelić. One će najmlađima pružiti priliku za izražavanje kreativnosti uporabom različitih materijala, a omogućit će se i stvaranje partnerskoga odnosa među sudionicima Kolonije. Ovogodišnji Mošćenički pinelić održat će se 27. 8. 2013., a tematski će biti povezan sa glagoljicom. Prijave za dječje likovne radionice primaju se u uredu Turističke zajednice Općine Mošćenička Draga (051-739-166) ili kod učiteljice Blaženke Beroš u PŠ Mošćenice. Dječje likovne radionice vodit će umjetnici koji sudjeluju na Mošćeničkom pinelu 2013.

Mošćenički pinel 2013. su omogućili: Turistička zajednica Općine Mošćenička Draga, Općina Mošćenička Draga, Zajednica Talijana Općine Mošćenička Draga, Turistička zajednica Kvarnera, Grafika Carl Design, Restoran ”Johnson“, bar pizzeria ”Val“, Udruga Interinova, ISA d.o.o. Matulji proizvodnja keramike, dr. Dušan Rubinić, Nedjeljko Dražul, dipl. ing., Dušan Rubinić, ing., Branka Grgurić, Hrvoje Vuksan, Ingrid Baljak, prof.

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!