Likovna manifestacija ‘Mošćenički pinel 2012.’

Mošćenički pinelić 2012. održat će se u dva termina 28. i 30. kolovoza, a lajtmotiv 4. međunarodne likovne kolonije su mošćeničke vedute.

Mošćenice – Četvrta po redu međunarodna likovna kolonija ‘Mošćenički pinel 2012.’, koja se održava u starom srednjovjekovnom gradu Mošćenicama. Manifestacija počinje 25. kolovoza u 19:30 sati, kada se na inicijalnoj izložbi umjetnici predstavljaju ranijim radovima po vlastitome izboru, a završava 1. rujna, izložbom novonastalih radova.

Lajtmotiv 4. međunarodne likovne kolonije su mošćeničke vedute, a organizator je Radna grupa za kulturni turizam pri Katedri Čakavskog sabora opdine Mošćenička Draga.

Cilj je ove kolonije promoviranje kulturno-turističkih vrijednosti Mošćenica kao jednoga od najstarijih i najočuvanijih gradida na Liburniji, uključivanje Mošćenica u međunarodnu mrežu gradova i mjesta u kojima se održavaju slične likovne radionice, intenziviranje likovnoumjetničke suradnje i razmjene na međunarodnoj razini te uključivanje djece u rad kolonije.

U ovogodišnjoj likovnoj koloniji Mošćenički pinel 2012. godine sudjeluje deset umjetnika iz Hrvatske i inozemstva: Angelika Stephanie Böhm, Doris Brändlein, Nejra Brčić, Elsa Delise, Sabine Leichner-Heuer, Alexander Kerschner, Yasna Skorup Krneta, Jasna Levak, Valentina Šalamon Vencel i Livio Zoppolato. Međunarodna likovna kolonija Mošćenički pinel 2012. traje sedam dana i završava izložbom radova nastalih tijekom manifestacije. Izložba će biti postavljena u izložbenome prostoru smještenu u prizemlju Područne škole u Mošćenicama. U okrilju Kolonije organiziraju se i dvije dječje likovne radionice pod nazivom Mošćenički pinelić 2012. One će najmlađima pružiti priliku za izražavanje kreativnosti uporabom različitih materijala, a omogućit će se i stvaranje partnerskoga odnosa među sudionicima Kolonije.

Mošćenički pinelić 2012. održat će se u dva termina 28. i 30. 8. 2012. Ove godine svakodnevno će se održavati i muzičko-plesna radionica za djecu na koju se mogu prijaviti djeca u dobi od 7 do 12 godina. Prijave za dječje likovne radionice te posebnu muzičko-plesnu radionicu primaju se u uredu Turističke zajednice Opdine Mošćenička Draga (051-739-166) ili kod učiteljice u PŠ Mošdenice. Dječje likovne radionice vodit će umjetnici koji sudjeluju na Mošćeničkom pinelu 2012.

Mošćenički pinel 2012. su omogućili Turistička zajednica Općine Mošćenička Draga, Općina Mošćenička Draga, Zajednica Talijana Općine Mošćenička Draga, restaurant Johnson-Mošćenička Draga, pizzeria-bar Val Mošćenička Draga, Udruga Interinova Matulji, ISA d.o.o. Matulji, proizvodnja keramike.

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!