LIST – od sada dostupni i u Lovranu…

Liburnija.net: Danijel Liber, Nikica Pažin, Jan Bernd Urban, Christian Tominić @ Lovran

Čelnici Liburnijske stranke jučer su održali konferenciju za novinare na kojoj su najavili osnivanje novih stranačkih ogranaka u svim jedinicama lokalne samouprave na Liburniji.

Lovran – Nismo slučajno izabrali ovo mjesto za naše prvo predstavljanje Lovrancima. Našli smo se ispod maruna koji je godinama simbol centra mjesta i društvenih zbivanja, a čije je rušenje zbog bolesti stabla najavljeno. Naravno, taj marun sada je simbol činjenice da su se prethodne lovranske vlasti više bavile sobom nego svojim mjestom, o čemu svjedoče zatvoreni hoteli i poslovni prostori, neuređene plaže i nedostatak ikakve razvojne vizije, kazao je predsjednik Liburnijske stranke Nikica Pažin na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji na kojoj je najavljeno osnivanje stranačkih ogranaka u svim jedinicama lokalne samouprave na Liburniji.

Kako su kazali njegovi kolege Christian Tominić i Danijel Liber, prvi stranački ogranak dobit će Lovran, a njegovo će se vodstvo uskoro predstaviti javnosti, da bi uslijedilo osnivanje ogranaka u Matuljima te Mošćeničkoj Dragi. Kako su kazali, to je važno jer njihova stranka nudi drugačiju viziju od dosadašnje rascjepkane i partikularne politike svake pojedine lokalne zajednice, jer se zalaže za zajedničko i cjelovito djelovanje na prostoru Lovrana i Opatije, ali i čitave Liburnije.

– Turizam ostaje kao jedina gospodarska grana na koju ovaj kraj može računati, a moderni svjetski trendovi idu prema povezivanju destinacija u cjeline – tako imamo, recimo, Francusku rivijeru ili Talijansku rivijeru. Logično je toga okupljanje turističkih resursa čitave Opatijske rivijere, kako bi se bolje prezentirala kao jedna cjelina – gospodarski, turistički i društveno ujedinjena, zaključio je član stranke Jan Bernd Urban.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!