Ljetni koncert OKO-a @ Ljetna pozornica

Arhiva

Arhiva

Glazbeno će putovanje započeti Adagiom za gudače Samuela Barbera, koji će svojom prepoznatljivom silinom gudala očarati opatijsku publiku, a koji će prethoditi prvoj od dvije simfonije koje će zazvučati na Maloj ljetnoj pozornici te večeri.

Opatija – Pod dirigentskim štapićem svog osnivača, Damira Smerdela, Opatijski komorni orkestar će se ovog ljeta pridružiti proslavi 170. obljetnice turizma u Opatiji, održavanjem koncerta klasične glazbe na Maloj ljetnoj pozornici u nedjelju, 3. kolovoza u 20 sati.

OKO_ljetni_koncert_2014

Glazbeno će putovanje započeti Adagiom za gudače Samuela Barbera, koji će svojom prepoznatljivom silinom gudala očarati opatijsku publiku, a koji će prethoditi prvoj od dvije simfonije koje će zazvučati na Maloj ljetnoj pozornici te večeri. Svjež, poletan te pun životne snage Mozart, koji je s 18 (!) godina skladao Simfoniju br. 29 u A-duru KV 201, danas jednu od njegovih najpoznatijih ranijih simfonija, Opatijci i njihovi gosti će imati prilike čuti u izvedbi 30-ak nadahnutih OKO-vaca. Sve će pak kulminirati izvedbom isto tako vedre, ali monumentalnije Četvrte simfonije u B-duru, op. 60, Ludwiga van Beethovena, pune njemu svojstvenog elana, kojom će OKO i simbolično proslaviti svoj četvrti nastup pred opatijskom publikom od svog osnutka.

Proslavit će i ljeto, i Opatiju s njenih turističkih 170 godina, a svoju publiku darovati s puno dobrih vibracija i nepatvorenim Mozartovim i Betovenovim, danas toliko potrebnim, životnim optimizmom.

I. Mellor / PodUčkun.net

error: Content is protected !!