Ljetni pljusak – Zajednički nastup muške i ženske klape Kastav sutra u Viškovu

Koncert je organiziran u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Viškovo u okviru Kulturne mreže Primorsko-goranske županije.

Viškovo – Ženska i muška klapa Kastav održat će zajednički koncert u Viškovu. Nastup pod nazivom „Ljetni pljusak“ će se održati sutra, u petak 19. srpnja na brege ispred Crkve sv. Mateja, s početkom u 21 sat.

Ženska klapa Kastav osnovana je u proljeće 1994. godine. Od samog je početka usmjerena na očuvanje folklorne baštine tako da njeguje narodne napjeve svoga kraja, Hrvatskog primorja i Istre, ali i one dalmatinskog podneblja. Uspješno se uputila i u glazbeno putovanje obradama popularnih skladbi, većinom u aranžmanu voditelja Saše Matovine. Osim na brojnim festivalima u domovini, već dugi niz godina ostvaruje zapažene rezultate i na međunarodnim natjecanjima diljem svijeta. Sve je to zabilježeno i na nekoliko nosača zvuka.

Muška klapa Kastav osnovana je u lipnju 1992. godine i od tada neprekidno i predano radi na očuvanju hrvatske glazbene baštine. O dugogodišnjem uspješnom radu najbolje svjedoče brojne nagrade i priznanja u zemlji i inozemstvu.

Koncert je organiziran u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Viškovo u okviru Kulturne mreže Primorsko-goranske županije.

error: Content is protected !!